I strålende sol åpnet statsminister Erna Solberg (H) nye Hegg skole i Lierbyen.

- Kan dere love meg at miljøet på skolen skal bli like bra som bygget og uteområdene, spurte statsministeren elevene under sin tale. Og et rungende ja til svar, var nok betryggende både for statsministeren, Hegg-rektor Unn Wahl Karlsen, Lier-ordfører Helene Justad (H) og alle de andre fremmøtte.

 Med god hjelp av elevene Abil Solomon (12) og Ingrid Lied (12) klippet statsministeren den røde snoren foran inngangen, og fikk deretter en omvisning i bygget. Hegg skole har i dag 450 elever, men har plass til 588. Skolen er totalt 11 300 kvadratmeter, er tegnet av L2 Arkitekter og tok 20 måneder å bygge.

Skole, kultur og idrett

I tillegg til selve skolen, huser bygningen Lier kulturscene, flerbrukshall med turngroper, uteområde som består av bl.a skatepark, klatrestativ, husker, sandkasse, sandvolleyballbane, basketbane, 5’er bane med kunstgress, 7’er bane med kunstgress og ballbinge.

Fakta om Hegg skole

Erna Solberg var tydelig imponert over den nye skolen i Lierbyen. Særlig uteområdet imponerte statsministeren.

- Det er veldig hyggelig å få åpne en så flott skole. Særlig integreringen av skole, kultur og fysisk aktivitet er veldig bra. Jeg har ikke besøkt en skole med så imponerende uteområde før. Lier kommune kan være stolt av dette, sier Solberg.

Fornøyd rektor

Også rektor Unn Wahl Karlsen er godt fornøyd med den nye skolen.

- Hegg skole skal være et godt sted å være og lære. Hegghallen er booket med aktiviteter hver ettermiddag og om to uker åpner vi kulturscenen med brask og bram. Her bidrar vi til sunne og aktive liunger, sa hun i sin tale.

Klikk på bildene så blir de større.