Yrkesmesse i Lier venter 7-800 besøkende

Om lag 85 yrker vil være representert når skolene i Lier og bygdas to Rotaryklubber torsdag 17. januar inviterer til yrkesmesse på Høvik skole.

Omlag 85 yrker vil være representert når skolene i Lier og bygdas to Rotaryklubber torsdag 17. januar inviterer alle 10. klasse elevene som går på ungdomskolene i Lier og foresatte til yrkesmesse på Høvik skole.

Arrangøren håper på 7-800 besøkende.

Mangfold og muligheter

Yrkesmessa skal synliggjøre mangfold, muligheter og potensielle utdanningsløp for elevene.

– Dette er en unik mulighet til å bli kjent med de ulike yrkene og å få møte engasjerte mennesker som til daglig utøver yrket og er stolte av yrket sitt. det. De kjenner utdanningsmulighetene, arbeidsmulighetene og arbeidsdagen i yrket, forteller rådgiver Gunn Hansen ved Høvik skole.

Hun håper mange elever og foresatte benytter muligheten, og hun er svært glad for at samarbeidet med to Rotary-klubbene i Lier gjøre det mulig å gi elever og foreldre et så omfattende tilbud om yrkesveiledning.

Presenterer 85 yrker

– Vårt mål er å presentere ca 85 yrker for elevene, og representantene vil gi et ekte og engasjert bilde av hverdagen i hvert av disse yrkene, uttaler Håvard Fosså, prosjektleder for Yrkesmessa i Lier.

Han understreker at Rotary er et yrkesbasert organisasjon og at det derfor er naturlig for medlemmene å bidra til at elevene gjør de riktige yrkesvalgene.

Yrkesmessa foregår på Høvik skole torsdag 17. januar, og gjennomføres på dugnad av mennesker som ønsker å gjøre krevende valg for ungdommene litt lettere.

Yrkesmessa åpnes klokken 18.30 med ordfører i Lier, Gunn Cecilie Ringdal, på plass.