Aktivitetstilbud for voksne og seniorer

Gå til

Aktivitetstilbud for voksne og seniorer

De fleste aktivitetstilbud er åpne for alle aldersgrupper, men noen er spesielt tilpasset voksne og seniorer.

Seniorsenter

Seniorsentrene er en kommunal møteplass for seniorer med et variert aktivitetstilbud på dagtid. Lier har to kommunale seniorsentre, Tranby og Lierbyen

Lierbyen seniorsenter

Lierbyen seniorsenter tilbyr et variert aktivitetstilbud med 1-2 aktiviteter daglig. Åpen kafe på tirsdager og middagsservering på onsdager.

Adresse: Meierigården Vestsideveien 9 G

Senterkoordinator Lillian Hennie. Nagel tlf 94 17 27 87, lillian.hennie.nagel@lier.kommune.no

Tranby seniorsenter

Tranby seniorsenter tilbyr et variert aktivitetstilbud med 2-3 aktiviteter daglig. Åpen kafe med middagsservering daglig.

Adresse: Hallingstadtunet Brattromveien 1.

Senterkoordinator Fredrik Nilsen tlf 32 85 44 22, hans-fredrik.nilsen@lier.kommune.no

Kafeer

Kafeene er en del av Lier kommune sine ernæringstjenester, og deres fokus er "Mat er mer enn halve helsen".
Kafeene ønsker velkommen til en kaffekopp, lunsj eller middag.

Hallingstadtunet kafe

Lokalisert på Tranby seniorsenter, 32 85 44 22

Nøstehagen kafe

Lokalisert på Nøstehagen bo- og omsorgssenter, 32 24 11 55

Fosshagen kafe

Lokalisert på Fosshagen ressurssenter, 32 22 59 00

Helsestasjon for seniorer

Helsestasjon for seniorer er åpen på onsdager kl 9-11 i lokalene til Lierbyen og Tranby seniorsenter.

• Lierbyeen helsestasjon foer seniorer tilbyr helseveilening, balansetrening og sosialt felleskap.
  • Tranby helsestasjon foer seniorer tilbyr helseveilening og sosialt felleskap

Frisklivsveileder Vivi Haugli 90 24 42 05, vivi.haugli@lier.kommune.no

Forebyggende sykepleier Arja Aalto 47 70 52 78, arja.aalto@lier.kommune.no

Aktivitetstilbud på Nøstehagen

Nøstehagen bo- og omsorgssenter inviterer alle i nærmiljøet velkommen til sine arrangementer. Dette skaper livskvalitet og glede for beboere, ansatte og ikke minst dere selv. Håper vi sees.

Frivillig hjelper

Har du lyst til å være frivillig på Nøstehagen? Snakke med beboerne, følge dem til sykehus og tannlege, hjelpe til ved arrangementer etc. Du vil møte et trivelig og positivt miljø når du tar kontakt med oss på Nøstehagen bo- og omsorgssenter.

Aktivitetstilbud på Fosshagen

Fosshagen er et ressurssenter for personer med demenssykdom og for rehabilitering og helsefremming. Vi innviterer til å bli med på våre aktiviteter.

Vi har åpen kafe alle hverdager kl 10-15, middag kan kjøpes mellom kl 13-14.30

Ta kontakt med oss på 32 22 59 00, Fosshagen ressurssenter

Gruppetrening for seniorer

Forebyggende fysioterapeut tilbyr gruppetrening for seniorer. Bli med å opplev gleden ved å være i bevegelse

Forebyggende fysioterapeut, 45 11 96 64, grethe-lill.vilhelmshaugen@lier.kommune.no

Den kulturelle trillebagen – konsertturné

Lier kommune har en egen konsertrunde som bidrag til å gi eldre gode profesjonelle kulturopplevelser. Konseertturneen er gratis og kan nytes på

• Tranby seniorsenter
  • Gifstad dagsenter
  • Nøstehagen, Liertun og Fosshagen

Karatreff

Hyggelig sammenkomst kun for herrer, vi møtes siste fredagen i måneden. Kom og møt kjente og ukjent for en hyggelig prat.
Hver gang er det vafler og varme karbonade smørbrød og interesante kåserier. Kanskje du også har en historie å fortelle?

Velkommen til Lierbyen seniorsenter (Meierigården) siste fredagen i måneden. Pris: 100,- kr

Lier Frivilligsentral

Lier Frivilligsentral har mange aktiviteter og tilbud, og du kan bidra som frivillig på mange felt.

Aktivitetstilbud til personer med demens og deres pårørende

Kontakt med demenskoordinator er et lavterskeltilbud til deg som har fått utfordringer med å klare små eller store oppgaver i hverdagen på grunn av endringer i hukommelsen.

Demenskoordinator 40 80 40 26, anja.hoff@lier.kommune.no

Kreftkafè - aktivitetstilbud til personer med kreft og deres pårørende

Kreftkafe er en møteplass for personer med kreftdiagnose og deres pårørende. Vi møtes en gang i uka for en hyggelig prat med enkel servering. Noen ganger har vi et foredrag om forskjellige temaer, og det er tilbud om trening annenhver uke.

Kreftkoordinator 91 85 37 34, tammymach@lier.kommune.no

Aktivitetssenter psykisk helse

Haskoll Aktivitetssenter tilbyr sosialt samvær og gruppetilbud for personer med psykiske lidelser.

Aktivitetssenteret og kafeen er åpent fem dager i uka (hverdager).

Mer informasjon kommer

Dagsenter

Dagsentrene gir tilbud om sosialt samvær, ernæring, fysisk og mental aktivitet. Lier kommune har to dagsentre som er differensiert etter funksjonsevne

• Gifstad dagsenter - tilbud til personer med nedsatt funksjonsevne
  • Fosshagen dagsenter - tilbud til personer med kognitiv svikt og demens sykdom

Mer informasjon kommer

Egenandel

De fleste tilbudene er kostnadsfrie , men noen bl.a dagsenter tjenesten har egenandel

Sist oppdatert: 31. januar 2019

Fant du det du lette etter?

hva forsøkte du å finne?