Lier frivilligsentral

Bruveien 2, Lierbyen - Telefon: 32 22 03 78 - Daglig leder kathrine.hoem@lier.kommune.no

Gå til

Aktiviteter

Bridge på Engersand

På Engersand forsamlinghus er det et flott bridgemiljø for max 24 spillere, de fleste litt øvet. Hver tirsdag kl 11.  Alle kan lære å spille bridge og dette er en morsom hobby uansett alder. Bridge øker konsentrasjonen og evnen til logisk tenkning og den skjerper konkurranseinstinktene. To instruktører vil gi deg veiledning underveis og er det mange nok tilstede spilles turnering. Det koster kr 20 å delta. Kaffe og noko attåt kan kjøpes.

Filosofisk kafé

Filosofisk kafé i Lier arrangeres på torsdager kl 11.00. Stedet er Lier Frivilligsentral i Fosskvartalet og det arrangeres 10 treff på høsten og 10 på våren. Under samtalen fungerer en person som ordstyrer. Målet er ikke å vinne diskusjonen, men å snakke sammen. I en filosofisk kafé når man sjelden fram til et endelig svar, likevel kan man sitter igjen med nye innsikter. Like viktig er selve opplevelsen av å være med i en diskusjon som hever seg over den hverdagslige praten. Max 20 deltakere. Ta med matpakke.

Likemenn - hørselshjelp

Hørselshemmedes Landsforbund, avd. Lier har likemenn tilstede i Frivilligsentralens lokaler hver onsdag fra kl 12-14, på Eldres kafé i Sylling siste tirsdag i måneden kl 10-11 og på Tranby Seniorsenter siste tirsdag i måneden fra kl 13-14. Likemennene kan gi deg råd om praktiske problemer i bruk og stell av høreapparat. Salg av batterier og slanger. De følger skolens ferier.

Ledsaging, tur- og besøksvenn

Det er mange hjemmeboende i Lier som trenger hjelp eller ønsker besøk. Vi søker flere frivillige medarbeidere til dette. Kom innom for mer informasjon.Vi får inn oppdrag som turvenn, besøksvenn, handlevenn og ledsaging. Oppdragene utføres ca en gang per uke, men du trenger ikke å binde deg. Skal du reise bort en uke er det bare å si i fra. Du blir ikke rik av å være frivillig, men vi håper du kan få en positiv opplevelse. Det er hyggelig å gjøre noe for andre. Du får dekket reiseutgifter.

Lesesirkel

Det er pr i dag tre lesesirkler i gang; Bokormene, Lesehestene og Leseglede. Gruppene er for tiden fulle. Deltakerne møtes en gang pr måned for å diskutere bøker de har lest.

Engelsk konversasjon

Dette er en samtalegruppe med max åtte deltakere hvorav leder gruppen. De møtes hver 14.dag. Målet er å friske opp engelskkunnskapene og bli  tryggere i engelsk dagligtale.

Leksehjelp

Har du lyst til å være leksehjelper? Det kan også være barn, ungdommer eller flyktninger som trenger leksehjelp. Har du et par timer i uka til overs, så er dette en veldig hyggelig og givende oppgave. 

Matutkjøring

Frivilligsentralen har frivillige som kjører ut middagsmat til hjemmeboende funksjonshemmede og eldre. Kostholdet til eldre og funksjonshemmede kan ofte bli ensidig og mange lar være å lage middag. Enten fordi de ikke har noen å dele måltidene med, eller rett og slett fordi de ikke greier å lage middag selv. Derfor kjøres det hver dag ut middagsmat fra storkjøkkenet på Fosshagen. Frivilligsentralen har en fast stab med frivillige matutkjørere og kan ha behov for flere. Disse får kjøregodtgjørelse etter kommunens satser for bruk av egen bil. 

Natteravn

Det er fire natteravngrupper i Lier; Lierbyen, Tranby/Lierskogen, Høvik/Engersand og Sylling/Sjåstad. Disse går natteravn på vår og høst. Denne innsatsen er med på å forebygge rus og vold, og gjør nærmiljøene i Lier tryggere. Natteravn i Lier er et samarbeid mellom FAU på skolene, Politiet, Lier Frivilligsentral og Tryg Forsikring.     

Natur- og friluftsgruppe

Flere frivillige er med på å rydde, merke og skilte stier i Liers mange friluftsområder. De gjør også andre praktiske oppgaver som maling, litt snekring og plukking av søppel. Arbeidet er i samarbeid med Lier kommune; Park og idrett, og DNT Drammen og Omegn.

Seniordans på Engersand

Hver tirsdag møtes en danseglad gjeng på Engersand forsamlinghus. Her kan du komme alene eller med din partner. To instruktør fra Seniordans Norge leder dansen. Denne seniordansen gir: sosialt fellesskap, bedre kondisjon, styrket muskulatur, økt konsentrasjonsevne og bedre koordinering. Dette er sosialt og hyggelig. Fra kl 15.30 er det salg av kaffe og noko attåt før dansen starter. Pris kr 20. 

Mandagstur med Lions

Lier Frivilligsentral og Lier Lions Club samarbeider om disse turene. Medlemmer fra Lions stiller som turledere og turene vil gå i Lier og omegn. Oppmøte ved Tranby kirke kl 17.00 med oppstart på våren. Tilbudet er gratis og åpent for alle. Be med venner og bli med på tur. Ta med sitteunderlag, drikke og noko attåt. 

Strikkekafé i Lierbyen

Lier Frivilligsentral driver strikkekaféen i samarbeid med to strikkeglade damer. De holder til på Hakka Café i Fosskvartalet hver torsdag fra kl. 11:00 til 13:00. Alle er velkommen med eller uten strikketøy. Kom for inspirasjon og for en hyggelig prat. Kaffe med tilbehør kjøpes på kaféen.

Ut på tur i Lier

Lier Frivilligsentral samarbeider med DNT Drammen og Omegn om en turgruppe som går hver torsdag kl 10. Oppmøte på Haugestad i Lierbyen eller ved utgangspunktet for turen. Turene går på dagtid i de flotte turområdene i Lier. Turene vil varer i ca fire timer. Lengere turer vil bli merket med lang eller krevende. Turene ledes av DNT-turledere. Ta med sitterunderlag, mat og drikke. Turskoene bør tåle fuktighet. Bruk brodder ved glatt føre og bruk gjerne staver. Vi satser på samkjøring i private biler til startstedet. Turdeltakerne betaler sjåføren kr 10 per mil. Turene er gratis for DNT-medlemmer, kr 30 for ikke-medlemmer. Turprogrammet finner du på www.lieropplevelser.no

Fjorårets aktiviteter - kort oppsummert 

Les om fjorårets aktiviteter her.

Hva kan du bidra med?

Lier Frivilligsentral har mange aktiviteter og tilbud. Du kan bidra som frivillig på mange felt, men det viktigste er at du trives med oppgaven. Her er noen av våre aktiviteter:

 • tur- og besøksvenn, ledsager, handling 

 • utkjøring av mat til eldre og funksjonshemmede 

 • natur- og friluftsgruppe som rydder og merker stier

 • leksehjelp  

 • lede en aktivitet eller et kurs innenfor et interessefelt du har

 • sosial innsats ved et sykehjem eller et bofellesskap 

 • du kan delta på sosiale møteplasser som: filosofisk kafé, turgrupper, strikkekafé, lesesirkler med mer.   

 • andre aktiviterer - har du en idè ?

Ta kontakt for en prat - så kan vi sammen finne ut hva du kan tenke deg å gjøre. Du blir ikke rik av å være frivillig, du kan derimot å få en positiv opplevelse. Du bestemmer selv hva du vil bidra med og hvor mye tid du vil bruke. Du behøver ikke binde deg til noe fast, dette er din fritid. Vi skal være fleksible og vi ønsker at du skal ha en positiv opplevelse. Du er velkommen innom for en uforpliktende prat. Her finner du mer informasjon om det å være frivillig.

Registreringskjema

Ønsker du å registrere deg som frivillig fyller du ut registreringsskjemaet. Skjemaet må leveres personlig til daglig leder ved frivilligsentralen.  Ring tlf. 32 22 03 78 så avtaler vi tid for en samtale. Velkommen som frivillig medarbeider.

Utlån møterom

Lier Frivilligsentral låner ut et møterom til lag- og foreninger gratis. Det er plass til 8-12 møtedeltakere på dag- og kveldstid. Lokalet har trådløst nettverk, PC med internett, kopimaskin, prosjektor og et lite kjøkken. Ring frivilligsentralen på tlf. 32220378 for booking. Sjekkliste for utlån av møterom finner du ved å trykke her

Kontakt oss

Lier frivilligsentral holder til i Bruveien 2 i Fosskvartalet. Her vil du treffe daglig leder Kathrine Hoem. Kom innom, ring telefon 32 22 03 78 eller send e-post til kathrine.hoem@lier.kommune.no Lier Frivilligsentral er feriestengt i juli måned.

Følg oss på facebook

Frivilligsentralens mål

 • Sentralen skal stimulere til økt frivillighet.
 • Sentralen er en møteplass med mangfold og muligheter.
 • Sentralen hjelper til med å tilrettelegge, igangsette og markedsføre   
  aktiviteter og frivillig engasjement.
 • Sentralen skal ha fokus på gode møteplasser, folkehelse, friluftsliv 
  og inkludering.     
 • Sentralen skal være et supplement til offentlige oppgaver og virksomhet.

Bildegalleri

frivillig i institusjonleksehjelplesesirkellikemann i arbeid - hørselmatutkjørerenatteravnnatur og friluftsgrupparusleturseniordansstrikkekafeDNT-turFrivilligeSpråkkafeTirsdagstur

 

Sist oppdatert: 15. februar 2018

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?