Drømmestipend

Gå til

Er du en kulturutøver som bærer på en drøm?

Nå er det tid for å søke om drømmestipend for 2018 - frist er 31.januar

Hvordan søker jeg?                        Link til websiden for Drømmestipendet

Samtykkeskjema

100 unge kulturutøvere trer i mai inn i rekken av totalt 1500 kulturtalenter, som siden 2004 har mottatt Drømmestipendet. I år er stipendbeløpet økt til 15 000 kroner, til sammen ligger det 1,5 millioner kroner i drømmestipendpotten.

Dette er 15. gang at Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd samarbeider om å dele ut dette betydningsfulle stipendet til talentfull ungdom i 100 kommuner over hele landet. I jubileumsåret er det to store nyheter knyttet til Drømmestipendet:

  • Stipendbeløpet økes fra 10.000 kroner til 15.000 kroner, og dermed er det 1,5 millioner kroner i potten de hundre stipendmottakerne skal dele.
  • Nå kan kommunene nominere så mange utøvere de ønsker til Drømmestipendet, fordelt på kategoriene dans, musikk, sirkus, skapende skriving, teater, visuell kunst og annet. Tidligere var antallet nominasjoner begrenset til én per hver kategori fra hver kommune.

Drømmestipendet kan søkes av ungdom mellom 13 og 20 år. Målet med både nominasjon og stipend er at ungdom skal få motivasjon til å utvikle seg videre samt mulighet til å få oppfylt noen av sine kulturdrømmer.

Det er leder ved kulturskolen i Lier som sammen med ordfører beslutter hvem som skal være kommunens kandidat(er) til Drømmestipendet. Informasjon om søkeprosessen vil bli annonsert i Lierposten og på kommunens hjemmeside.

Inspirasjon til videre utvikling

Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd er opptatt av å styrke det kulturelle mangfoldet over hele landet. Sammen har vi tro på at Drømmestipendet bidrar til at talentfulle ungdommer får inspirasjon, verdifull synliggjøring og oppmuntring til å dyrke talentet sitt. Samtidig fokuserer Drømmestipendet viktigheten av at ungdom får gode rammer for kunst- og kulturopplæring i hjemkommunen sin, sier prosjektleder Lars Emil Johannessen i Norsk kulturskoleråd.

Det er veldig gledelig at Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping for 15. året på rad kan hedre unge kulturtalenter over hele landet. Antallet nominerte viser at det spirer og gror godt lokalt på kultursiden. Målet på sikt må være at stipendet skal bidra til et enda større mangfold av unge kunstnere, sier Sponsoransvarlig Pål Enger i Norsk Tipping.

Med årets tildeling er det delt ut 15,5 millioner kroner gjennom Drømmestipendet, til unge kulturutøvere i Norge. Blant tidligere stipendmottakere fins Astrid Smeplass, Didrik Solli-Tangen, Ingebjørg Bratland, Heidi Ruud Ellingsen, The Black Sheeps, Kristian Kristiansen, Nora Foss El-Jabri og fiolinistsøstrene Eldbjørg og Ragnhild Hemsing.

I vår kommune har følgende tidligere mottatt Drømmestipendet:

2011 Henrik Falang, trompet

2015 Herman Støa Sannes, saxofon

2016 Jon Martin Høie, piano og kirkeorgel

2017 Sunniva Fevang, sang

 

Vinner i 2017

Sunniva (19) fikk 10.000 kroner i Drømmestipend

Les: http://www.lier.kommune.no/aktuelt/drommestipend/

 

Sist oppdatert: 23. januar 2018

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?