Møteplass for å inngå samarbeid

Fra venstre: Julie Grinde, Ellen Vinge, Emine Vilhelmshaugen, Marit Rørvik, Julie Marie Skandsen og Anne Olafsen.
I fjor ba Lierbyen skole om hjelp med elevkantinen. Lier Sanitetsforening tok oppdraget. 11. mars er det klart for en ny Frivilligbørs. Her kan bedrifter, frivilligheten og offentlige virksomheter inngå samarbeid.

Ellen Vinge rører godt i kjelen med havregrøt. Om noen minutter er skolebussene fremme utenfor Lierbyen skole, og da kommer elevene til å strømme til kantina for å spise varm grøt.

Den har Ellen laget sammen med Anne Olafsen og Marit Rørvik fra Lier Sanitetsforening.

- Vi ønsker at elevene skal få sunn mat i kantina. På Frivilligbørs kom vi i kontakt med Lier Sanitetsforening. Vi inngikk et samarbeid om at sanitetsforeningen lager havregrøt til elevene omtrent en gang i måneden, forklarer rektor Marianne Thorrud.

Elever som har valgfaget «Innsats for andre» hjelper til med serveringen. Og grøten er visstnok svært populær blant ungdomsskoleelevene.

- Ja, den går unna, smiler rektoren.

Hun forteller at kontakten de fikk gjennom Frivilligbørs har gjort at ungdomsskolen og sanitetsforeningen også samarbeider om andre prosjekter – blant annet lunsj for elevene.

Ideer, nettverk og samarbeid

På Frivilligbørs møtes engasjerte personer fra lokale bedrifter, offentlige virksomheter, lag og foreninger ansikt til ansikt og utveksler ønsker og ideer til samarbeid.

11. mars 2020 klokken 17.00 – 19.00 er det klart for en ny runde med Frivilligbørs på Lier kulturscene.

Har din arbeidsplass, forening eller organisasjon behov for hjelp eller ønske om å hjelpe andre? Meld dere på Frivillligbørs innen 8. mars.

Påmelding til Frivilligbørs 2020 i Lier

Gjentar suksessen

I løpet av et par timer skapes nye muligheter, lokale nettverk og konkrete samarbeidsavtaler. Samarbeidet kan for eksempel handle om å dele kompetanse, utstyr, praktisk hjelp eller underholdning.

Avtalene som inngås omfatter ikke penger.

I fjor ble det inngått 122 avtaler mellom frivilligheten, næringsliv og kommunale tjenester på Frivilligbørs i Lier.    

- Dette blir andre gangen vi arrangerer Frivilligbørs i Lier. Vi gjennomførte en veldig vellykket børs vinteren 2019, og gjentar nå suksessen! Jeg håper mange bedrifter og organisasjoner vil være med på en morsom måte å bli kjent med hverandre på, og samtidig kunne bidra positivt til lokalsamfunnet sitt, sier ordfører Gunn Cecilie Ringdal.