Lier historie i nytt format!

Gårdsregister

Innhold

Lier kommune er stolt over å kunne presentere Liers historie bind 1-6 i digital utgave. Historien blir derved tilgjengelig både i CD-rom-format og på nett – for gamle og nye brukere.

Lier historie har hittil kun vært tilgjengelig i bokform. Fortsatt kan bøkene leses og lånes i bokform, og fortsatt kan bøkene – med unntak for bind 2 – kjøpes av dem som foretrekker bokformatet. En digital utgave kan aldri erstatte følelsen av å bla i en innbundet bok. Men for lett å kunne søke seg fram til informasjon og ta innholdet i bruk, er den digitale formen svært velegnet.

Lier kommune er opptatt av å gjøre lokalhistorie lett tilgjengelig for folk – fordi vi vet at mange er opptatt av historien, og fordi vi tror at kunnskap om historie og samfunnsutvikling er viktig både for oss som enkeltmennesker og for Lier som lokalsamfunn. Digitaliseringen av Liers historie er et av mange tiltak for å gjøre historien bedre kjent og enklere å finne fram i.

Jeg ønsker lykke til med Liers historie i ny form, og håper mange gamle og nye historielesere vil ha glede av å søke seg fram til interessante deler av Liers historie via denne tilretteleggingen.

 

Lier – desember 2003

Ingeborg Rivelsrud

Kultursjef i Lier kommune

Gårdsregister

Innhold