Hopp til innhold

Om kvalitetsplanen

Gå til

Om planen.jpg

Lekeglede, lærelyst og livsmestring er et kvalitetsdokument. Planen skal bidra til beste kvalitet i barnehage og skole i Lier kommune. Den angir retning og er et styringsdokument for alle som jobber i lierbarnehagen og lierskolen. Lierbarnehagen innebefatter alle barnehagene i Lier, uavhengig av eierform, mens det er de tolv kommunale grunnskolene i Lier som utgjør lierskolen. Det er barnehage- og skoleledelsen som er ansvarlig for at kvalitetsplanen implementeres i egen virksomhet.

Barnesynet i kvalitetsplanen bygger på Barnekonvensjonen. Den slår fast at barns beste alltid skal veie tyngst og at barn har rett til å gi uttrykk for sin mening, rett til å ytre seg og rett til tanke-, samvittighet- og religionsfrihet. Planen er forankret i Rammeplan for barnehage, Rammeplan for SFO og Læreplanverket for kunnskapsløftet 2020. Videre bygger kvalitetsplanen på de nasjonale målene som Kunnskapsdepartementet har satt for barnehage og grunnopplæringen:

  •  Alle har et godt og inkluderende leke- og læringsmiljø
  • Barn og unge som har behov for det, får hjelp tidlig slik at alle får utviklet sitt potensial
  • De ansatte i kunnskapssektoren har høy kompetanse
  • Alle har god tilgang til relevante tilbud av høy kvalitet (barnehage) og alle lykkes i opplæringen og utdanningen (skole)

I kvalitetsplanen er ansatte definert som alle som har barnehagen eller skolen som sin arbeidsplass. I Lier snakker vi om beste kvalitet, for kun det beste er godt nok for våre barn og ungdommer. Planen er ambisiøs og beskriver ønsket praksis i Lier sine barnehager og skoler. Beskrivelser av hvordan vi gjør det i lierbarnehagen og lierskolen kan gjenspeile dagens praksis, men kan like ofte referere til ønsket praksis som et mål og noe å strekke seg etter. Ved å hele tiden etterstrebe beste kvalitet gir vi hver og en best mulig grunnlag for lekeglede, lærelyst og livsmestring.

Arbeidsgruppene som har jobbet med kvalitetsplanen har vært bredt sammensatt av rådgivere for barnehage og skole, hovedtillitsvalgt i Utdanningsforbundet og Fagforbundet, ansatte i Pedagogisk psykologisk tjeneste og skoleledere og styrere i kommunale- og private barnehager. Arbeidsgruppene har lagt opp til involvering og medskaping fra de ansatte, barna i lierbarnehagen og elevene i lierskolen. Planen har vært ute på høring og alle ansatte, foreldreråd/samarbeidsutvalg, eiere og andre interessegrupper har fått komme med innspill. Kvalitetsplanen er forankret hos kommunalsjef for oppvekst og politisk i Oppvekst-, kultur- og idrettsutvalget

Her finner du litteraturlisten

Sist oppdatert: 17. februar 2023

Fant du det du lette etter?