Hopp til innhold

Forskrift om skolefritidsordning ved offentlige grunnskoler i Lier kommune

Fastsatt av kommunestyret i Lier kommune den 12. juni 2024 med hjemmel i lov 9. juni 2023 nr. 30 om grunnskolen og den vidaregåande opplæringa (opplæringslova) § 4-5.

§ 1 Formål og virkeområde

Forskriften regulerer forhold ved skolefritidsordningen ved de offentlige skolene i Lier kommune.


§ 2 Eierforhold

De kommunale skolefritidsordningene eies og drives av Lier kommune i tråd med de til enhver tid statlige fastsatte lover og forskrifter.

§ 3 Opptaksmyndighet

Rektor ved den skolen skolefritidsordningen er lokalisert til er opptaksmyndighet.

§ 4 Opptakskriterier

Barn på 1.-4.årstrinn kan, etter søknad, få plass ved skolefritidsordningen på den skolen eleven tilhører. Barn på 5.-7.årstrinn med særlige behov kan, etter søknad, få plass i skolefritidsordning.


§ 5 Opptaksperiode og oppsigelse

a) Det foretas et årlig hovedopptak med søknadsfrist 15. mars. Opptak kan også skje i løpet av skoleåret. Tildelt SFO-plass beholdes til og med 4.trinn eller til avtalen sies opp av foresatte. Plassen opphører uten oppsigelse når barnet går ut av 4.årstrinn.

b) Tildelt SFO-plass for barn med særskilte behov fra 5.-7. trinn beholdes til og med 7. trinn eller til avtalen sies opp av foresatte.

c) Oppsigelsesfrist av plasstype er to måneders varsel pr.30. i hver måned. Det må betales for plassen i oppsigelsestiden og foresatte kan ikke gjøre endringer i plasstørrelse.

d) Ved endring av plasstype regnes det en måneds oppsigelsestid fra den 1. i måneden etter at beskjed om endringen er levert (For eksempel endring som søkes 28. mars vil være gjeldene fra 1. mai). SFO-plass som sies opp etter 31.mars, må betales i sin helhet ut skoleåret. Plasstype kan heller ikke endres etter 31. mars.

e) Tap av plass kan skje ved gjentatte overskridelser av opphold/åpningstid, manglende betaling. Plassen sies opp skriftlig og med 14 dagers varsel.

Manglende betaling utover 2 måneder etter overgått betalingsfrist vil føre til oppsigelse av plassen. Utestående beløp i foreldrebetalingen må betales (ev. skriftlig betalingsordning må inngås) før familien får tildelt ny plass.

Innmeldinger, søknad om redusert betaling, alle endringer av plass og oppsigelser skal som hovedregel skje elektronisk. Foresatte som av ulike grunner har vansker med elektronisk kommunikasjon skal få bistand fra sin skole.


§ 6 Foreldrebetaling

Skolefritidsordningen følger skoleåret og varer f.o.m 1. august t.o.m. 31.juli. Betaling for opphold skjer forskuddsvis hver måned til økonomienheten i Lier. Betaling for kost kommer i tillegg til betaling for opphold. Satser for de forskjellige plasstypene samt kost, fastsettes årlig av kommunestyret. Det betales for 11 måneder per år og juli er betalingsfri måned.

Foreldrene kan velge mellom følgende plasstyper:

1 dag Inkluderer før og etter skoletid

2 dager

Inkluderer før og etter skoletid

3 dager

Inkluderer før og etter skoletid

4 dager Inkluderer før og etter skoletid

5 dager

Inkluderer før og etter skoletid

Morgentilbud

Før skoletid fem dager i uken

Etter skoletid

Etter skoletid fem dager i uken

Dagpass

Kjøp av enkeltdager - avtales på forhånd med leder for SFO

 

Kommunen følger nasjonale moderasjonsordninger for
skolefritidsordningen.

§ 7 Leke- og oppholdsareal

Leke- og oppholdsareal for SFO skal være tilpasset barnets alder, forutsetninger og aktiviteten som drives og løses innen skolens totale arealer. Disponering og sambruk med skolen avgjøres av rektor.


§ 8 Daglig oppholdstid og årlig åpningstid

SFO er åpen mandag til fredag 11 måneder i året.

Åpningstiden er 07:30 – 16:30.

Den enkelte skole kan utvide denne tiden med 30 min. pr. dag og avgjør i samarbeid med FAU/SU hvordan utvidelsen skal praktiseres.

Skolefritidsordningen er stengt fem planleggingsdager i året, tre virkedager i påsken, fra og med 24. desember til og med 1. januar og sommerstengt i juli måned.

Kommunen har nedfelt rutiner ved for sent henting av barn.


§ 9 Personale og ledelse

Rektor har det overordnede administrative, faglige og økonomiske ansvaret for ordningen ved den enkelte skole og fordeler ressursene ut fra lokale forhold slik at bemanningen er forsvarlig. Bemanningen ved hver SFO-enhet skal tilpasses etter antall barn, barnas alder og oppholdstid.


§ 10 Klage

Klage på enkeltvedtak (opptak, oppsigelse, endring av oppholdstid og gebyr ved for sen henting) fattet etter denne forskrift kan påklages etter forvaltningslovens kap. VI. Eventuelle klager sendes rektor ved den enkelte skolen.


§ 11 Iverksetting

Vedtektene for skolefritidsordningen trer i kraft 01. august 2024

 

Sist oppdatert: 08. august 2024