Program og regler for 17. mai i Lier

I år som i fjor blir det en annerledes 17. mai-feiring, men feiring blir det! Det er gjort et unntak fra regelen om hvor mange som kan samles i private hjem. Her ser du 17. mai-programmet for Lier.

Liers lokale koronaforskrift setter en grense på maks fem gjester i private hjem. For nasjonaldagen er det imidlertid gjort et unntak for hvor mange det er lov å samles hjemme.

Så mange kan samles på 17. mai

På 17. mai er det tillatt å ha inntil 10 gjester i tillegg til husstandens medlemmer. Personer som er beskyttet på grunn av gjennomgått koronasykdom eller vaksine teller ikke med i antallet gjester. Man kan likevel ikke samles flere enn at selskapet utgjør totalt 20 personer. Personer som er beskyttet inkluderer: 

  • De som har gjennomgått covid-19 og har fått dette bekreftet via PCR-test.

  • De som har mottatt én dose med vaksine for minimum 3 uker siden.

  • De som er fullvaksinerte.

Ordfører Gunn Cecilie Ringdal håper liungene får en flott feiring, selv om vi nok en gang skal feire nasjonaldagen vår på en annen måte enn vi er vant til.

- Nå åpner vi opp for at man kan være noen flere samlet i private hjem på 17. mai, slik det også ble gjort i forbindelse med julefeiringen, sier ordføreren.

Hun understreker at alle som ikke er i samme husstand, samme barnehage- eller barneskolekohort eller nærkontakt til aleneboende, skal holde minst én meter avstand til hverandre.

Alternativt 17. mai-program

De tradisjonelle 17. mai-togene og arrangementene ved skolene i Lier er avlyst i år også. Men det blir en alternativ feiring med blant annet korpsmusikk og traktortog.

Pop up-korps

Det blir korpsmusikk i lierbygda på 17. mai i år også. Mellom klokken 08.00 og 13.00 spiller Høvik og Lier skolekorps, Tranby skolekorps, Hennummusikken, Sylling og Oddevall skolekorps og Lier janitsjar på ulike steder og institusjoner i Lier.

Av hensyn til smittevernreglene må publikum ikke samle seg langs veien når korpsene passerer. Av samme årsak annonserer ikke korpsene klokkeslett og nøyaktig sted de kommer til å spille.

Lytt etter korpsmusikk, og gå ut på verandaen eller i hagen din når korpsene passerer! Klokken 12.00 spiller alle korpsene nasjonalsangen. Korpsene kommer også til å gjøre direktesendinger fra 17. mai-spillingen, så lik og følg korpsene på deres Facebook-sider.

Fellessang av «Ja, vi elsker» og «Liersangen»

Vi oppfordrer alle liunger til å stemme i og synge nasjonalsangen fra der dere er klokken 12.00 og deretter Liersangen.

Del dine bilder med oss

Tagg gjerne bildene du deler i sosiale medier med #17maiilier, #lieropplevelser og #likerlier.

Traktortog

Lier Bygdeungdomslag arrangerer traktortog med start fra Sylling skole klokken 10.00. Traktortoget skal innom blant annet Oddevall, Lierbyen, Nøste, Lierstranda og Lierskogen. Arrangøren følger smittevernreglene, og ber publikum om å holde avstand dersom de står langs veien for å se på.

17. mai-kafé på Lier Bygdetun

Salg av hjemmebakte kaker, pølser og drikke fra klokken 12.00 til 16.00.
Ved spørsmål ring Vibeke Clausen på mobil 977 70 749.

Ordførerens 17. mai-tale

Se video med ordfører Gunn Cecilie Ringdals 17. mai-tale på www.lieropplevelser.no og www.lier.kommune.no. Talen deles også i sosiale medier.

Vi ønsker alle en trygg, fin og litt annerledes 17. mai-feiring, og oppfordrer alle til å holde god avstand og følge smittevernreglene.