Hopp til innhold

Her gleder Leah og Jakob seg til å synge foran publikum

Jakob Langeland Skjelbred og Leah Torvik Viskum er spente før konserten. Legg merke til hvordan koret er kledd i regnbuens farger. Dette skal symbolisere fargerikt fellesskap og håp.
Gjennom kulturskoleprosjektet Sangskattekista får 1. klassinger i Lier stå på scenen med kulturskolebandet. Fokuset er musikk- og sangglede.

Leah Torvik Viskum og Jakob Langeland Skjelbred ser spente ut. Førsteklassingene fra Hegg skole skal nemlig snart stå foran et fullsatt publikum på Lier kulturscene. 

– Jeg gleder meg, sier Leah. 

De 62 førsteklassingene har øvd i halvannen måned, og 11. mai skulle de vise alle elevene på Hegg skole og foreldrene sine hva de har lært. Så det ble tre konserter på én dag. 

Tradisjonelt og moderne

Konserten er et resultat av et prosjekt av Den kulturelle skolesekken og Lier kulturskole som heter Sangskattekista. Skolene kan bestille prosjektet, og så får barna mulighet til å stå på scenen med et liveband fra kulturskolen. 

– Ideen vår er å gripe tak i norske barnegleder, eller barnesangskatter om du vil, forteller Frøydis Rui-Rahman, rektor hos Lier kulturskole.

Barna sang både tradisjonelle sanger av for eksempel Margrethe Munthe, Alf Prøysen, Torbjørn Egner og Knutsen og Ludvigsen, samt noen moderne barnesanger skrevet for barne-tv.

– Vi ønsker muligheten til å fortelle noe om den norske folkesjela og gi barna sanger som kanskje ikke lenger er en selvfølge for alle å lære, sier Rui-Rahman.

– Vitamininnsprøytning

Førsteklassingene på Hegg leverte tre flotte konserter ledet av kulturskolens Ellen Trelease Eriksen. Elevene har øvd sammen med kulturskolelærerne underveis, men også for seg selv. 

Sangskattekista skal være med å løfte Lier som "syngende kommune", og Rui-Rahman håper at dette med tiden kan bli et prosjekt alle skolene i Lier får tilbud om. 

– Dette er en ren glede og noe vi gleder oss til hvert år. Det er en skikkelig vitamininnsprøytning for alle parter, sier hun.