Lier kommune er nok en gang vertskommune for Matveien, regionens største og viktigste møteplass og konferanse for mataktørene i næringsliv, landbruk og offentlig forvaltning.
- Det blir et spennende program, flott lokasjon og fantastisk mat av norske råvarer. Den røde tråden er optimisme og nye løsninger. Ekstra spennende er at det er valgår, og vi håper å se mange folkevalgte som kan bidra til å gjøre gode vurderinger og valg i matveien, sier prosjektleder Inger Grimm.
Etter tre år på Store Gilhus gård, flytter matkonferansen seg til Lier kulturscene og Svensefjøset. 27. august 2025 samles fagfolk, folkevalgte og andre interesserte til en tettpakket og ikke minst smakfull dag hvor temaene og foredragene strekker seg fra kjøtt i laboratorium til ferdiglaget barnemat.
Når: Onsdag 27. august 2025, klokken 09.00-15.00.
Hvor: Lier kulturscene og Svensefjøset, Heggveien 4/5, Lier
Pris: 1490 kroner
Påmelding: Frist for påmelding er 20. august 2025
Ingen matkonferanse uten en minneverdig lunsj – og det er Svensefjøsets stjernekokk, Ivan Hame, som står for kunsten på tallerkenen.
Matveien byr selvfølgelig på mye spennende hjerneføde.
Du møter:
Pål Knutsson Medhus er en erfaren formidler, kokk og opplevelsesutvikler med dyp forankring i både norsk reiseliv og matfaglig tradisjon. Han er gründer av Høve Støtt, Norges første sertifiserte økoturismebedrift, og har gjennom flere tiår utviklet og ledet arrangementer, opplevelser og kurs for titusenvis av mennesker – både ute i naturen og på scenen.
Audun Wikstrand Iversen er porteføljeforvalter i DNB Asset Management. Han er blant annet ekspert på foodtech-markedet og interesserer seg spesielt for hvordan ny teknologi — som alternative proteiner og grønne løsninger — kan bidra til bærekraftig matsatsing og fremtidens matproduksjon.
Sissel Beate Rønning er spesialrådgiver i Norges forskningsråd og del av sekretariatet for samfunnsoppdraget om bærekraftig fôr. Hun har doktorgrad fra Veterinærinstituttet med spesialisering innen genmodifiserte organismer, og har tidligere arbeidet som forsker ved både matforskningsinstituttet Nofima og Rikshospitalet.
Laura García Calvo er forsker ved Nofima i mikrobiologigruppen, avdeling for Trygg og Holdbar mat. Hun arbeider med utvikling av fremtidens matingredienser ved hjelp av nyttige mikroorganismer, med særlig fokus på molekylærbiologi, presisjonsfermentering og sirkulær bioøkonomi.
Christopher Sjuve er en norsk kokk, matskribent og formidler med bred erfaring fra både journalistikk, TV og kokebokforfatterskap. Han har tidligere vært matskribent i VG og Dagbladet, og mottok prisen Årets matformidler i 2006. Han har skapt og ledet flere TV-programmer om mat, blant annet «Sjuves kjøkken» på VGTV og «Nesevis» på NRK.
Malin Bruset er gründer og daglig leder i GroGro, et norsk selskap som tilbyr fersk, smakfull og råvarebasert mat for barn. Kjernen i merkevarens produktutvalg er fersk smoothie, grøt og måltid. De har også Råwbars og pulvergrøt. Malin er en livslang gründer og har startet flere selskaper. Hun er utdannet ernæringsterapeut og naprapat.
Nikolai Winge er jurist og daglig leder i Holth & Winge. Han holder daglig kurs for kommuner, fylkeskommuner og statsforvaltere, hvor han gjør rede for skillet mellom juss og politikk innen arealforvaltningen.
I tillegg vil ordførerne for Lier kommune, Drammen kommune, Holmestrand kommune og Øvre Eiker kommune delta.
Her finner du fullt program og mer informasjon om foredragsholderne
Lier kommune er vertskap for Matveien, som arrangeres med støtte fra lokale og regionale samarbeidspartnere:
Har du spørsmål knyttet til Matveien? Ta kontakt med prosjektleder Inger Grimm, inger.grimm@outlook.com.