Peter vant drømmestipendet

F.V: Bernt Plassgård, Adnan Afzal, Peter Kolbjørnsen, Jens Nyland, Frøydis Rui-Rahman
Liungen Peter Kolbjørnsen (25) er tildelt drømmestipendet 2022 i kategorien teater. Pengene skal gå til å skape en mer forutsigbar hverdag.

Kolbjørnsen er en av 50 som har vunnet drømmestipendet på 30 000 kroner fra Norsk tipping og Norsk kulturskoleråd. Stipendet og diplom ble delt ut under en uhøytidelig seremoni på kulturskolen torsdag 28.april.

– Det er veldig mye å si, og det har vært vanskelig å forberede seg, for jeg har aldri vært i denne situasjonen før. Tusen takk alle sammen, dette betyr utrolig mye, sa Peter i sin takketale.

Talent med erfaring

Peter Kolbjørnsen kommer fra Tranby og har gått dramalinjen på St.Hallvard videregående skole. I tillegg har han vært aktiv som instruktør på kulturskolen og i sommer spilte han rollen som Hallvard Vebjørnsson i «Historien om Hallvard» på Lier bygdetun.

– Årets drømmestipendvinner er et skikkelig skuespillertalent og han har en lys fremtid innen scenekunsten. Vi i Lier er stolte av at Peter er fra Lier, og vi håper han blir med på historien om Hallvard også i fortsettelsen. Hjertelig til lykke og gratulerer, sier Adnan Afzal, leder for oppvekst-, kultur- og idrettsutvalget i Lier kommune.

Før Peter tok sin utdannelse som skuespiller ved Nord universitet og Westerdals Høyskolen Kristiania var han aktiv i Frilynts teaterskole både som elev og instruktør.

Frøydis Rui-Rahman som er rektor ved kulturskolen har også hatt Peter i stabelen som instruktør. Hun ble rørt over hans prestasjon i «Historien om Hallvard».

– Det å se en skuespiller som har den typen tilstedeværelse som Peter har, og som samtidig klarer å inkludere absolutt alle, som i tillegg har pedagogisk teft og som kan det å bygge ensemble – det var for meg en veldig rørende og spesiell opplevelse. Det er hovedgrunnen til at jeg headhuntet han som vikar. Jeg tenkte «å han er fantastisk både som menneske og skuespiller».

Drømmen

Drømmestipendet er et samarbeid mellom Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd. Stipendordningen har som intensjon å gi verdifull inspirasjon og anerkjennelse samt bidra til at unge kunst- og kulturutøvere får oppfylt sine drømmer.

Peter Kolbjørnsen forteller at hans drøm er å bli den beste skuespilleren han kan bli. Med stipendet kan han skape noe mer forutsigbarhet i hverdagen.

– Dette stipendet kommer til å bidra til at jeg kan ta et steg tilbake og gjøre litt mer veloverveide valg. Særlig så tidlig i karrieren tror jeg det betyr veldig mye for hvilken retning jeg kan ta og hvordan jeg best mulig kan utvikle meg videre.

Verdt å jobbe for

Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping overrakte diplom og stipend med anerkjennende ord og gratulasjoner.

– Det er ingen tvil om at du er en ypperlig representant for ditt kunstfelt. Du har drømmer det er verdt å jobbe for. Vi ønsker deg lykke til på veien videre, og håper du får stor glede av stipendet, sier Jens Nyland ved Norsk kulturskoleråd.

– Du er helt tydelig på at du ønsker å skape en forutsigbarhet og sikre økonomien din sånn at du kan leve et vanlig liv i tillegg til å utøve kunsten din. Du drømmer om å bli den beste skuespilleren du kan bli – det er en fin drøm. Vi heier på deg, og gleder oss til å se deg senere i aksjon, sier Bernt Plassgård ved Norsk Tipping.

Vi gratulerer Peter og ønsker han lykke til videre med skuespillerkarrieren.

Her kan du lese mer om Peter Kolbjørnsen og drømmestipendet