Hopp til innhold

Tilbyr søskengrupper for barn som har søsken med langvarig sykdom

Nå skal Lier kommune tilby søsken av barn med langvarig fysisk og psykisk sykdom å møtes i søskengrupper. Et av målene er at barna skal få treffe andre som er i en lignende situasjon.

Helsetjenesten for barn og unge og Tjenester til barn og unge med funksjonsnedsettelse er nå i gang med å planlegge såkalte søskengrupper for barn av søsken med langvarig sykdom.  

- Vi har fått forespørsler om dette, så det er noen der ute som har ønske om dette, sier Anne Bertine Skogen og Ive Lislerud Losnegard som er ansvarlige for søskengrupper i Lier kommune. 

Skal dele erfaringer 

Håpet for søskengrupper er at de skal gi barna anledning til å dele opplevelser og erfaringer med andre som er i en lignende situasjon som dem selv.  

Skogen og Losnegard håper gruppene kan bidra til å styrke identitet, mestringsevne og selvfølelse, og også hjelpe barna til å håndtere vanskeligheter og kommunisere bedre hjemme.  

Gratis tilbud 

Nå ønsker Skogen og Losnegard å finne ut om det er barn og foresatte der ute som ønsker et slikt tilbud. I første omgang er tilbudet ment for barn fra 2.-7. trinn, og så deles barna inn i grupper etter alder.  

Søskengruppene er gratis og det organiseres transport rett fra skolen til hyggelige lokaler på Liertun på Tranby. Det blir servering av enkel mat etterfulgt av ukens tema og aktiviteter, oppgaver og lek.  

Påmelding skjer via mail til gruppelederne Anne Bertine Skogen og Ive Lislerud Losnegard. I påmeldingen skal det stå navn på barnet, alder på barnet, foresattes navn og mobilnummer. Du vil bli kontaktet. 

Kontaktinformasjon 

Ive Losnegard, avdelingsleder, Tjenester til barn og unge med funksjonsnedsettelse

E-post: Ive.losnegard@lier.kommune.no 

Anne Bertine Skogen, psykiatrisk sykepleier 

E-post: Anne.bertine.skogen@lier.kommune.no 

Tlf. 940 03 992