Hopp til innhold

Verk fra hundre kunstnere til Store Gilhus gård

Fra 14. september til 9. oktober viser over hundre kunstnere fra inn- og utland fram kunsten sin i Lier.

Kunstutstillingen som vises på Store Gilhus gård fra 14. september til 9. oktober inneholder både skulpturer, malerier, tegninger, installasjoner, foto og video.

– Vi har fått med oss et bredt spekter av kunstnere – både norske og internasjonale. Det er høyt nivå, sier Nina Guzman-Toft, kulturrådgiver i Lier kommune.

Kroki fra Gullaug skole

Kunstutstillingen har invitert tre aktører og kunstnergrupper - Tenthaus Kunstkollektiv, Open Video og Tigerworm Aquaponics Project and Society.

Tenthaus viser blant annet resultatene av et prosjekt som også har sin tilknytning til Lier.

Kunstnerkollektivet har et konsept som heter mobile studio. I praksis er dette et flyttbart atelier som flyttes fra sted til sted, og så inviteres kunstnerne inn for å arbeide der en periode. Det mobile atelieret har stått på Gullaug skole, og kunstneren Sophie Rodin skal vise resultatet av sin tid der.

– Jeg har tegnet elever fra skolen. Jeg hadde to minutter med hver elev og de sto i lang kø utenfor. Det jeg har gjort her heter kroki, som er kjemperaske tegninger. Det er en måte å trene på – både øyet og hånden, forteller Rodin.

Starten for kunstarenaen

Dette er andre gang Store Gilhus gård huser en kunstutstilling – bare ett år etter at Lier kommune kjøpte gården.

Utstillingen ledd i en større plan om å gjøre gården om til en kunst- og kulturarena i Lier – og i Fjorbyen som skal bygges ut.

– Vi har erfart at kunstnere synes at Store Gilhus gård er en spennende arena å stille ut på, selv om rommene og bygningsmassen er sliten og slitt, og ikke tilrettelagt for utstillingsformål med hvite vegger og god belysning, sier Guzman-Toft, som er prosjektleder for kunstsatsningen i Fjordbyen.

Kunsten kan sees i hovedhuset og på låven. Åpningstidene i perioden er onsdager klokken 12.00 til 18.00 og lørdager og søndager klokken 11.00 til 17.00.