Hopp til innhold

I løpet av 18 dager var 360 elever innom landbruksdager på Helgerud gård.

Landbruksdagene på Helgerud gård ble gjennomført i perioden fra 8. mai til 14. juni. I løpet av 18 dager var om lag 360 elever med lærere og assistenter innom gården.

På denne måten får skoleelevene et unikt innblikk i en gård med aktiv drift.

Samtlige elever har vært med inn i fjøset til kuene, og i løpet av besøket ble det servert grønnsaker. Utvalget var stort sett agurk, kålrot, paprika, tomat, crispisalat, sukkererter, gulrot, reddiker og banan.

I løpet av besøket fikk elevene god informasjon om hva det innebærer å drive en gård, og hva bonden gjør. De ble fortalt om hvordan de ferdes i naturen og det å ta hensyn til det som vokser – i tillegg til at de fikk lov til å fore kuer, kalver og okser. Barna fikk lage smør og smake på dette sammen med flatbrød. I tillegg til masse tid til lek og ulike spill.

En god mulighet for store og små til å få nærkontakt med «ordentlige» dyr og se den grønne næringen fra innsiden.

Lierposten laget reportasje fra gårdsbesøket. Du kan lese den her (krever abonnement).

Her er noen bilder fra besøket til 3. trinn på Heia skole (klikk på bildene for å få større versjon):