De unges kommunestyre fordelte 110.000 kroner under høstmøtet på Haugestad.

De unges kommunestyre (DUK) er sammensatt av elever fra barne- og ungdomsskolene i Lier.

Hver skole fremmer forslag til saker som DUK skal ta opp. De har en sum til fordeling til prosjekter på skolene, i tillegg vedtar de saker som blir oversendt administrasjonen i kommunen for videre oppfølging.

Under bevilgningsmøtet på Haugestad 22. november hadde elevene til sammen 110.000 kroner de kunne fordele på prosjekter de synes var verdt å bruke penger på.

Årets tema for De unges kommunestyre er «Godt skolemiljø – bevegelsesglede – sunne matvaner».

Mange forslag

Elevene i DUK hadde brukt mye tid på å forberede gode presentasjoner under møtet. Alle skolene som hadde foreslått et prosjekt fikk anledning til å presentere sitt forslag i tekst og bilder, og argumentere hvorfor nettopp deres prosjekt var verdt å prioritere. Til slutt skulle alle representantene i DUK stemme over hvilke prosjekter de mente skulle få en del av den store potten på 110.000 kroner.Sommerfugler i magen

11-åringene Ida Gulbrandsen, Sindre Karlsen og Tonje Remme går alle i samme klasse på Høvik skole. Det var første gangen de deltok i De unges kommunestyremøte, og det er ikke fritt for at de var en smule nervøse før det var deres tur til å gå på talerstolen på Haugestad.

-       Vi følte det gikk kjempefint, men vi hadde sommerfugler i magen før vi skulle presentere vårt prosjekt. Men det gikk jo kjempefint, smiler Ida Gulbrandsen etter at møtet er over.

-       Vi hadde forberedt oss godt og fått god hjelp fra lærerne til å komme frem til presentasjonen. Selv om det gikk bra, så var vi lettet da vi var ferdige med å presentere prosjektet vårt, sier Sindre Karlsen.

De må tydeligvis ha gjort en god jobb, for representantene i De unges kommunestyre gikk inn for å bevilge 8000 kroner til Høvik-prosjektet, som går ut på å sette opp en gapahuk ved bålplassen i skolegården.

-       Det er jo ekstra gøy at vi fikk pengene vi trenger for å bygge gapahuken. Dette var moro og frister til gjentagelse, sier Tonje Remme.

Prosjektene som kom gjennom nåløyet

DUK-representantene bevilget penger i to omganger: en bevilgning for prosjekter til ungdomsskolene – og en til barneskolene.

 

Disse prosjektene til ungdomsskolene fikk penger:

Aktiv fredag for ungdomstrinnet, Sylling skole     15.000 kroner
Utstyr til Tranbyhallen, Tranby skole  16.471 kroner
Sykkelstativer, Høvik skole  17.250 kroner

 

Disse prosjektene til barneskolene fikk penger: 

Gapahuk, Høvik skole  8.000 kroner
Lavvo til uteskole, Oddevall skole  8.000 kroner

Lavvo, Nordal skole                                              

 5.500 kroner
Fotballmål, Gullaug skole   11.000 kroner
Smashballstativer, Egge skole  7.000 kroner
Søknad om epletre, Hegg skole   5.000 kroner
Bli-Med-Benk, Hennummarka skole   6.000 kroner
Aktiv fredag, Sylling skole  8.500 kroner

 

 

  •                      
  •