Både BlimE-dans og vennskapsaktiviterer på Egge skole.

Fredag 11. november deltok flere hundre norske skoler på BlimE-dansen i regi av NRK. Mange skoler fra Lier deltok på BlimE-prosjektet.

På Egge skole valgte de å utvide selve danseprosjektet og viet en hel skoledag til både dans, vennskap og aktiviteter inne og ute.

- Vi ønsker å gjøre litt mer ut av BlimE-konseptet, og har valgt å ha en litt uvanlig skoledag der vi har aktiviteter både inne og ute. Der står vennskap, respekt, inkludering og samhold på tvers av aldersgrupper i fokus. Trivsel og et godt skolemiljø er veldig viktig for oss på Egge skole, og vi synes det er fint å kunne gjøre litt mer ut av BlimE-danseprosjektet, forteller rektor Mette Justad.

SE VIDEO FRA VENNSKAPSDAGEN:

Annerledes skoledag

Skoleelevene Karolina Kulawiak (9), Astrid Cecilie Liberg (11) og Islam Malikov (11) var veldig godt fornøyd med å ha en litt annerledes skoledag på fredag.

- Det har vært veldig gøy. I klasserommet har vi laget vennskapsnøkler av papir, der vi skal skrive opp egenskaper som vi ønsker hos en venn. For eksempel omtenksom, snill og aksepterende, forteller de tre Egge-elevene.

De tre har gledet seg lenge til å danse selve BlimE-dansen, og det er ikke fritt for at de også har øvd litt hjemme.

-  Ja, litt hjemmedansing har det blitt. Nå gleder vi oss, smiler Karolina, Astrid og Islam.

BlimE-dans

Klokken 12 var elever og lærere klare til å danse og filme Egge skole sitt bidrag til BlimE-dansen, og videosnutten kommer forhåpentligvis ut på nrksuper.no etterhvert. Sjekk BlimE-siden her: http://nrksuper.no/super/blog/sja-blime-dansar-fra-heile-norge/

 
Bilder fra Egge skole (til venstre) og Hegg skole.