Lars Kyllingstad får Lier kommunes inspirasjonspris for 2016.

Inspirasjonsprisen i Lier kommune går til en medarbeider som gjennom sine holdninger og handlinger inspirerer andre, og som gjerne gjør mer enn det som forventes. En medarbeider som er en inspirator og motivator for andre medarbeidere og er en vesentlig bidragsyter i arbeidsmiljøet i virksomheten. Dessuten bør medarbeideren vise ståpå-vilje og ha evne til å ta utfordringer som oppstår i arbeidshverdagen, står det å lese i kriteriene.

Juryen fikk inn rekordmange forslag og nominerte 12 kandidater som kjempet om å vinne prisen.

En enstemmig jury gikk inn for å tildele Inspirasjonsprisen 2016 til Lars Kyllingstad, som er jordbrukskonsulent hos landbrukskontoret på Foss gård i Lier.

Juryens begrunnelse

Under en tilstelning på Foss gård mandag formiddag delte ordfører Gunn Cecilie Ringdal ut prisen til Lars Kyllingstad.

- Det er dine kolleger på landbrukskontoret som har nominert deg. I forslaget trekker de frem at du går foran som en manifestasjon på begrepet «nærvær» og har knapt tatt en sykedag på de par og førti årene du har jobbet for Lier kommune. Du elsker jobben din og tar sjelden hele ferieuke, nettopp fordi du aller helst vil sitte på kontoret og veilede brukerne – eller kundene som du kaller dem, sa ordføreren under tildelingen.

- Godt humør

Hun trakk også frem det gode humøret til Lars Kyllingstad.

- De andre medarbeiderne på landbrukskontoret skryter av det gode humøret til Lars, og han benytter enhver anledning til å spre smil og glede i arbeidshverdagen. Dessuten har han lagt ned et stort arbeid for kollegaers fysiske helse gjennom sitt engasjement i bedriftsidretten. Lars Kyllingstad er kort og godt en ressursperson, både som kollega i hverdagen og ikke minst som en bauta i bedriftsidretten, fortalte ordføreren, før hun overrakte prisdiplom, blomster og gave til prisvinneren.

Vinneren av inspirasjonsprisen får dra på kurs/konferanse etter eget ønske sammen med to dager permisjon med lønn. De ansatte på landbrukskontoret får 5.000 kroner som de kan bruke på noe gøy i fellesskap.

12 nominerte fikk blomster

Dette er de 12 nominerte til innovasjonspris, som fikk blomster fra ordføreren:

Renata Zilionyte, kantina på rådhuset
Hans Furuvold, planavdelingen
Robert Angel Aabel, Heggtoppen
Ole Christian Jakobsen, økonomienheten
Gunn Hansen, Høvik skole
Trine Christoffersen, helsetjenesten
Helene Bjørnstad, Eikenga
Kari Warp, Gullaug skole
Heidi Hennum, Liertun
Tårån Østbye Røed, kulturskolen
Anne Berit Bang, Høvik skole
Lars Kyllingstad, landbrukskontoret