Lærling på Nøstehagen holder sterkt foredrag mot mobbing

- Jeg stortrives på Nøstehagen. I omsorgsyrket har jeg funnet min plass, sier Nøstehagen-lærlingen Andreas Findal Andersen.
Andreas Findal Andersen (20) er lærling i omsorgsfaget på Nøstehagen. Torsdag kveld forteller han sin mobbehistorie.

Foredraget har fått tittelen "En annerledes kveld med Andreas - en historie du sent til glemme".

Alle er hjertelig velkommen til foredraget på Nøstehagen torsdag 31. januar klokken 19.00.

Ble utsatt for grov mobbing

I dag er Andreas lærling i omsorgsfaget på Nøstehagen, men han har også vært innom Fosshagen i lærlingperioden sin. Han stortrives i omsorgsyrket, men i oppveksten opplevde han mye vondt.

Andreas er hørselshemmet og ble i oppveksten utsatt for grov mobbing. Etter at han kom til Briskeby skole for hørselshemmede elever på Kjellstad i Lier, endret livet seg radikalt til det bedre både for Andreas og tvillingbroren.

TV-gjest og foredragsholder

Nå deler han erfaringene sine gjennom å holde foredrag og hjelpe andre mennesker som er i samme situasjon.

Han har vært gjest i God Morgen Norge, blitt intervjuet av en rekke norske aviser og har holdt foredrag mange steder rundt om i landet.

Torsdag deler han historien sin både med venner, ansatte, kjente og ukjente. Alle er velkomne innom for å høre på den sterke historien til Andreas - og det budskapet han ønsker å nå ut med.

- Måtte redde tvillingbroren min

- Jeg er født og oppvokst i Kristiansand med mine tre brødre og våre foreldre. Jeg ble grovt mobbet både psykisk og fysisk. Jeg måtte redde min tvillingbror og måtte ofre meg mye igjennom den tunge perioden. Da jeg var 16 år, valgte jeg å dra fra familien min og flyttet til Lier.

- Jeg skal fortelle deg hvordan jeg hadde det og hvordan jeg har det nå.

Hvordan kan dere som kollega, lærer, sykepleier, foreldre, barn og unge hjelpe dem som ikke har det bra? Jeg gir tips og råd ved mobbing, forteller Andreas Findal Andersen.

Lierposten laget en større reportasje på Andreas nylig. Den kan dere lese her.