Hopp til innhold

- Nå er det svært viktig å redusere vannforbruket

Vannbehandlingsanlegget i Sylling er stengt. Derfor er det svært viktig at innbyggere i Sylling, Poverudbyen, Fagerliåsen, Tronstad, Kanada og Asdøl reduserer vannforbruket for å forhindre at vannreserven går tom.

Vannstanden i Holsfjorden fortsetter å stige. Glitrevannverket har derfor stengt vannbehandlingsanlegget ved Svangstrand i Sylling. Anlegget er stengt for å forhindre at urenset vann kommer inn i anlegget, og videre ut i innbyggernes vannkraner. Det er ukjent hvor lenge anlegget blir stengt

- Vi må nå bruke reservevann som er i høydebasseng, men disse høydebassengene får ikke tilført nytt vann på naturlige måte. Reservekapasiteten på vann holder bare noe dager, sier Otto Schacht, daglig leder i Lier vei, vann og avløp KF.

Vannforbruket må ned

Derfor går Lier vei, vann og avløp KF ut med en sterk anmodning til beboere i Sylling, Poverudbyen, Fagerliåsen, Tronstad, Kanada og Asdøl om å redusere vannforbruket.

- Nå er det svært viktig å redusere vannforbruket, slik at reservekapasiteten holder så lenge som mulig, sier Schacht, og fortsetter:

-  Bruk vann kun til nødvendige ting som drikkevann og matlaging. Unngå å ta lange dusjer, vaske bilen eller annet som kan vente, oppfordrer Otto Schacht. 

Vil unngå rasjonering

Dersom vannforbruket ikke går ned, kan konsekvensen bli at kommunen innfører pålagt vannrasjonering.

- I verste fall går reservevannkapasiteten tom, og da må folk reise ut av hjemmene for å hente vann som vi plasserer ut på strategiske steder. Det vil vi unngå. Hvis alle hjelper oss med å få ned vannforbruket, har vi en mulighet for å unngå vannrasjonering og at reservevannkapasiteten går tom, sier Schacht.

Han minner om at kokevarslet for drikkevann fortatt gjelder for innbyggere i Sylling, Poverudbyen, Fagerliåsen, Tronstad, Kanada og Asdøl.