Behandler alle nye tilfeller som britisk variant

Ytterligere en ansatt og en elev ved Hallingstad skole har fått påvist koronasmitte. Inntil vi har fått svar, behandles disse tilfellene som om de er av den britiske varianten. Hele husstander er derfor satt i karantene. - Dette kommer vi til å gjøre med alle nye smittetilfeller i Lier fremover, sier kommuneoverlege Ingrid Bjerring.

Den nye strategien bunner i utviklingen i blant annet Bærum og Oslo, der den britiske varianten av koronaviruset nå utgjør over 50 prosent av smittetilfellene. Den britiske varianten er mer smittsom, og det er derfor strengere karanteneregler når det er mistanke om det muterte koronaviruset.

- Når vi mistenker at det er smitte med den britiske varianten, blir hele husstanden til en nærkontakt satt i karantene inntil den faktiske nærkontakten har testet negativt, forteller kommuneoverlege Ingrid Bjerring.

Totalt er to ansatte og en elev ved Hallingstad skole smittet med korona. Det er 39 nærkontakter blant elever og ansatte. I tillegg er nærkontaktenes husstander satt i ventekarantene inntil den faktiske nærkontakten eventuelt tester negativt.

- Det er vinterferie i Lier nå, så dette vil ikke gå utover undervisningen. Men noen barn vil ikke kunne gå på SFO som planlagt, sier Ingrid Bjerring. Tidligere sendte Lier kommune positive koronaprøver til sekvensering hos FHI for å undersøke om de var av den britiske varianten. Nå gjør Drammen sykehus slik sekvensering lokalt.

- Det betyr at vi kan få svar raskere, sier Bjerring.

Hun understreker at Lier kommune følger situasjonen i Bærum og Oslo, der det er en stor andel av det britiske viruset, tett.

- Foreløpig blir det ingen innstramninger i de lokale koronareglene i Lier, men jeg oppfordrer liungene til å være ekstra nøye med å følge smittevernreglene, vise hensyn og ta vare på hverandre, sier kommuneoverlegen.

Smittetall for Lier per 1. mars 2021

I perioden 26.- 28. februar er det 7 nye smittede. Fem av de smittede er kjente nærkontakter, ett tilfelle er knyttet til innreise og ett tilfelle har ukjent smittevei.
En person er friskmeldt.

  • Totalt antall smittede i Lier siden mars 2020: 559
  • Antall friskmeldte: 519
  • Døde: 5
  • Syke per 1. mars 2021: 35
  • Av disse er 17 kvinner og 18 menn
  • En person innlagt på sykehus