Hopp til innhold

Fikk «Gullhaanden» for god håndhygiene

Gratulerer til langtidsavdelingen 3. etasje øst og langtidsavdelingen 3. etasje sør på Fosshagen.
To langtidsavdelinger på Fosshagen har så gullende rene hender at de stakk av med seieren i «Gullhaanden».

Virksomheter innen helse og omsorg i Lier har fokus på håndhygiene gjennom hele året, og ansatte oppfordres til å ha korte negler og ikke bruke håndsmykker, klokker eller neglelakk. 

I forbindelse med markeringen av den internasjonale håndhygienedagen 5. mai har sykehjemmene i Lier deltatt i konkurransen «Gullhaanden».  

God score jevnt over

I hele uke 18 har det vært ekstra fokus på håndhygiene. I løpet av uken var det stands ute på alle virksomhetene. Der fikk de ansatte informasjon om håndhygiene og fikk teste hendene under UV-lampe etter håndvask.  

I år er det to avdelinger som deler førsteplassen, Langtidsavdelingen 3. etasje sør og Langtidsavdelingen 3. etasje øst på Fosshagen.

– Det har vært et stort engasjement på sykehjemmene og det var god score jevnt over, sier Katrine Buun Lyngås, fag- og utviklingsansvarlig ved Fosshagen, Liertun og Nøstehagen. 

12. mai fikk vinner-avdelingene utdelt vandrepokalen, et diplom og en godterikurv. 

Tidligere vinnere

I 2019 vant boligavdelingen på Nøstehagen og i 2022 delte boligavdelingen og korttidsavdelingen på Liertun seieren. I 2020 og 2021 ble ikke Gullhaanden avholdt på grunn av pandemien.