Flåklypa-dag for flere generasjoner på Fosshagen

Stine Wærn viser frem Il Tempo Gigante til sin far, Per Wærn Hansen. Helt til høyre er Stines mor, Ingeborg Wærn Hansen.
Brummingen fra Flåklypa-bilen Il Tempo Gigante vakte oppsikt utenfor Fosshagen i Lier mandag formiddag.

Selskapet Ravn Studio i Drammen har i mange år hatt et tett og godt samarbeid med familien til Flåklypa-skaperen Ivo Caprino – og laget et eget Flåklypaspill tidlig på 2000-tallet. Nå er et nytt spill på gang, denne gang i 3D-versjon.

Spanderte Flåklypadag

Daglig leder i Ravn Studios, Stine Wærn, har nå fått et forhold til Fosshagen i Lier ved at faren hennes, Per Wærn Hansen, nå bor på senteret.

Faren har alltid hatt lyst til å se den legendariske Flåklypa-bilen Il Tempo Gigante på nært hold, og dermed tenkte Stine Wærn at det var mulig for flere å få en litt spesiell opplevelse.

Dermed ordnet Flåklypa-vennene en egen Flåklypa-dag på Fosshagen mandag 15. oktober.

Film og popkorn

I tillegg til at alle beboere og ansatte på Fosshagen fikk anledning til å se Flåklypa bilen, var også barn fra barnehager og skoler i nærheten invitert til både å se bilen og se den orginale Flåklypafilmen fra 1975.

Kantina på Fosshagen var gjort om til kinosal med servering av saft, popkorn og lakrisbåter – som jo er favoritten til Ludvig…
 
Hele Nordal skole tok turen innom, det samme gjorde niendeklasse på Lierbyen skole og barnehagebarn fra Foss barnehage og Lier natur- og landbruksbarnehage.

- Fantastisk dag

Virksomhetsleder på Fosshagen, Kjersti Tuvnes Lunder, smilte fra øre til øre.
 
- En fantastisk dag for beboere og pårørende. Vi var så heldige å dele den med over 70 barn fra to til 15 år, smiler en strålende fornøyd virksomhetsleder.

Fullskalaversjonen av Il Tempo Gigante ble bygd i 1976 i forbindelse med at det ble laget dukkefilm. Den spesielle bilen har over 540 hestekrefter og veier 2,8 tonn.

Sjefmekanikeren var på plass

Bobbo Strand er sjefmekaniker for Il Tempo Gigante, og var selvsagt med til Fosshagen for å vise frem grombilen til besøkende.

Både unge og eldre smilte bredt da han fyrte opp motoren – og lagde en helt spesiell ramme rundt Flåklypa-drømmedagen på Fosshagen.

Randi Lie fikk lov til å sitte på panseret på Il Tempo Gigante utenfor Fosshagen.