Hopp til innhold

Bua ga bort gratis sykler til flyktninger

Fornøyd: Rune Bjelkarøy hos Bua hjelper Oksana Shecvhenko med noen små justeringer på setet til Oksanas nye sykkel.
Bua Lier har så mye utstyr at de ikke har plass til alt. Derfor ga de like gjerne bort om lag 80 store og små sykler til flyktninger i Lier.

– Vi lånte sykler hos Bua for et år siden, så og det er veldig hyggelig at de gir bort sykler gratis, sier Olena Slominska.

Hun var på Store Gilhus gård torsdag og sikret seg et kupp – en helt gratis sykkel. Det samme var Olga Klymenko sammen med sønnen Bogdan (13). Olga sikret seg en sykkel til seg selv og eldstesønnen.

Mye igjen til bruktmarked

Bua Lier driver til vanlig med gratis utlån av sports- og friluftsutstyr og åpnet først dørene i 2016. Siden den gang har det hopet seg opp med utstyr til små og store, så nå må de rett og slett kvitte seg med litt.

– Det er veldig fint at det blir gjenbrukt, sier Håvard Sagmoen hos Bua.

Og selv om mange benyttet seg av tilbudet om å få gratis sykler, er det fortsatt veldig mye igjen til bruktmarkedet førstkommende søndag.

Søndag 7. mai skal Bua holde bruktmarked på Store Gilhus gård klokken 11.00-16.00. Der blir det solgt sykler, sparkesykler, ski, rullebrett og mye mer for en veldig billig penge. Inntektene går til Eplefondet som bidrar til fritidsaktiviteter for barn og unge i Lier kommune.

Gratis reparasjon

En del av syklene som ble gitt bort torsdag trenger vedlikehold før bruk, så de som kom for å hente sykler torsdag fikk også informasjon om sykkelreparasjon hos Bua. Reparasjonen er gratis.