Hopp til innhold

Inviterer til en annerledes utstilling på Store Gilhus gård

Kunstnerne: Janne Talstad, Frido Evers, Kjersti Vetterstad, Georgiana Dobre og foran sitter Anastasya Kizilova.
Høstens hovedutstilling på Store Gilhus gård åpner dørene lørdag 16. september. Sju kunstnere har latt seg inspirere av nærområdet, gården og hvilke historier som lever i veggene der.

Kunstnerne jobber med foto, video, installasjon, dans, performance, grafikk og skulptur. De har funnet sammen i en fasinasjon for det herskapelige og gamle hovedhuset på Store Gilhus gård, og nærområdet rundt. 

Huset blir ikke bare arena for utstillingen, men kunstnerne bruker huset som en kulisse med en scenografi for utstillingen som skal sette publikum i kontakt med fortiden.

Det er kunstnerne Kjersti Vetterstad, Yamile Calderon, Anneke von der Fehr, Yafei Qi, Georgiana Dobre, Janne Talstad og Petter Buhagen som står bak utstillingen. 

Åpningsarrangement

Hovedutstillingen, The Sustainable City – Tales of Horror by the Drammen Fjord, åpner lørdag 16. september. Dørene åpner klokken 14.00 og arrangementet starter klokken 14.30. Det blir offisiell åpning med ordfører Gunn Cecilie Rindal, omvisning i utstillingene med kunsterne og salg av mat og drikke. 

Det er gratis parkering på gården, og det går også shuttlebuss fra Drammen stasjon klokken 13.45. Retur med bussen er klokken 18.30. 

Deretter holder utstillingen åpen onsdager fra klokken 15.00-19.00 og lørdager og søndager klokken 12.00-17.00. Utstillingen kan oppleves frem til 15. oktober. 

Kunst rett vest

Til helgen er Store Gilhus gård også stedet for Kunst rett vest-utstillinger. Disse er å se lørdag 16.- og søndag 17. september, klokken 12.00-17.00.

De tre kunstnerne Joanna Chia-yu Lin, One Austeja Maldonyte og Janne Talstad holder åpent atelier på Store Gilhus og er tilstede hele helgen for å snakke med publikum om sin kunst.

Her kan du lese mer om kunsthøsten på Store Gilhus gård