TV2-profil Johan Kaggestad gleder seg til å treffe seniorer i Lier

Først skal han gjøre unna kommentatorjobben for TV2 under sykkel-VM. Så reiser Johan Kaggestad til Lier for å prate om fysisk aktivitet, mental helse og sosiale rammer.

I år skal fem arrangementer i en egen seniorfestival markere den internasjonale eldredagen i oktober.

Det er tiende året at informasjonsdagen for seniorer arrangeres.

For å slå på stortrommen skal det i år gjennomføres fem arrangementer i løpet av tre dager fra 1. til 3. oktober. Fire av arrangementene blir på seniorsentre og sykehjem, men det inviteres til stor samling i Lier kulturhus onsdag 3. oktober.

Der blir det åpning med ordfører Gunn Cecilie Ringdal og foredrag av Johan Kaggestad, happiater Arnt Sæther, Karl Sundby, for å nevne noe.

Sosialt liv er viktig

Uken før Seniorfestivalen på Lier kulturscene er TV2-profilen Johan Kaggestad travelt opptatt med jobben som ekspertkommentator under sykkel-VM i Innsbrück i Østerrike.

Han tar seg likevel noen minutters pause for å forteller oss hva han har tenkt å snakke om når han besøker Seniorfestivalen onsdag 3. oktober.

- Jeg har ikke spikret foredraget helt ennå, men jeg kommer helt klart til å snakke om relasjonen mellom fysisk aktivitet, mental helse gode sosiale rammer - og hvordan dette påvirker livet vårt på en positiv måte, forteller Johan Kaggestad.

- Gleder meg til å komme til Lier

Han har vært i Lier flere ganger før, og gleder seg til å besøke Seniorfestivalen.

- Jeg bor jo i nabokommunen Modum kjører rett som det er gjennom Lier. I tillegg har jeg holdt foredrag både for frisklivssentralen og andre før. Jeg gleder meg til å komme til Lier, smiler TV-profilen, som også poengterer at han aldersmessig passer godt inn på en seniorfestival.

- Ikke leve lengst, men sunnest mulig

Den anerkjente treneren og ekspertkommentatoren har også gitt ut en bok som heter "Gå - verdens beste mosjon".

Han mener det er viktig for de som er "godt voksne" å holde seg i så god fysisk form som mulig.

- Målet er ikke nødvendigvis å leve lengst mulig, men å leve på en sunnest mulig måte. Det kan være viktig å se å deg selv: Hvordan vil jeg se meg selv om et eller to år. Hva kan jeg gjøre noe med selv i stedet for å sutre over alt man ikke kan gjøre oe med. Jeg kommer selvsagt til å snakke om erfaringer fra eget liv også, reklamerer Johan Kaggestad.

Fortsatt billetter igjen

Har du lyst til å høre foredraget til TV-profilen eller andre bidragsytere under Seniorfestivalen? Det er fortsatt billetter igjen. Du kan enten kjøpe billetter hos biblioteket i Lierbyen - eller på nett: www.ticketco.no

Lierposten har laget en fin reportasje om seniorfestivalen i Lier.

Fullt program for finner du her