Kjempet om vandrepokal på fotballbanen

Det stod ikke på innsatsen på banen under fotballturneringen på Liungbanen.
I år var det en nykommer som stakk av med vandrepokalen i det tradisjonsrike fotballoppgjøret i Lier.

Sola skinner lavt på den blå septemberhimmelen.

Gresset på Liungbanen er fortsatt grønt, men det er et tydelig høstdrag i luften. Utenfor klubbhuset sitter en gjeng fra Bergfløtt behandlingssenter, Haskoll dagsenter og Annekset og gjør seg klare for de tradisjonsrike – og høyst uhøytidlige – vennskapskampene i fotball.

 

Klare for kamp

I år er også en nykommer invitert. Helt nederst i hjørnet av fotballbanen holder nemlig Lier United på med oppvarming. De er klare for å sparke i gang kampene.

- Fotballturneringene er noe vi har holdt på med i mange år. Det startet som fotballkamp mellom Bergfløtt og Annekset. For noen år siden ble Haskoll med, og Lier United er med for første gang i år, forteller Rune Eriksen, avdelingsleder psykisk helse og rus i Lier kommune.

Latter og samhold

Selv om fotballkunnskapene varierer hos deltagerne i denne uformelle cupen, så er det ikke langt mellom smilene. Gleden over å kunne spille fotball sammen er det fremtredene under kampene.

Turneringen ender med at nykommeren Lier United vinner – og sikret seg vandrepokalen. Neste gang den store gjengen møtes på fotballbanen, er til våren.

- Vi har slike fotballkamper på høsten og våren. Etter kampene bestiller vi pizza til alle, både spillerne og tilskuere. Så fortsetter vi å ha det hyggelig sammen. Det sosiale er nemlig minst like viktig som det som skjer ute på fotballbanen, smiler Rune Eriksen.

Lier United stakk av med vandrepokalen.