Meråpent bibliotek på Tranby

- Velkommen til meråpent bibliotek på Tranby, sier Irene Vedaa og Tom Kenneth Kristoffersen.
Onsdag 5. desember ble bibliotekfilialen på Tranby offisielt et meråpent bibliotek.

Hovedbiblioteket i Lierbyen ble meråpent i mars i år og har opplevd god respons blant brukerne.

Et meråpent bibliotek betyr at brukere kan, etter at de har signert en avtale og fått nøkkelkort, bruke bibioteklokalene i et mye lengre åpningsrom enn de tradisjonelle, betjente åpningstidene.

Meråpent på Tranby

Onsdag 5. desember ble bibliotekfilialen på Tranby meråpent. De som har signert meråpent-avtale og har nøkkelkort har nå tilgang til biblioteklokale fra 07.00 til 22.00 - sju dager i uken, 365 dager i året.

- Det eneste publikum må gjøre er at stikke innom hovedbiblioteket i Lierbyen eller filialen på Tranby og skrive under på en standard kontrakt som alle brukere av meråpne bibliotek må forholde seg til.

Der står det blant annet at lokalene er kameraovervåket utenom betjent åpningstid, og det er et sett med enkle regler som må følges.

Etter at det er gjort og kortet aktivert, så kan man låse seg inn i biblioteket i hele perioden fra 07-22, forteller Tom Kenneth Kristoffersen og Irene Vedaa hos Tranby bibliotek.

Utvidet tilbud

For filialen på Tranby så betyr meråpent bibliotek en betydelig forbedring av tilbudet til publikum.

- Vi holder jo vanligvis stengt i jula og seks uker om sommeren. Nå kan folk bruke biblioteket når de vil innenfor tidsperioden fra 07 om morgenen til klokken 22 om kvelden. Det er en super fordel for brukerne våre, mener Tom Kenneth Kristoffersen.

Du må være over 15 år for å kunne benytte deg av det meråpne biblioteket og du forplikter deg til å kjenne og overholde reglene i kontrakten.

Lånekortet som adgangskort er personlig og alle som oppholder seg i bibliotekets lokaler skal ha et eget oppgradert kort.

Du kan lese mer om meråpent bibliotek her