Adventskalenderne som gir mer kos og mindre avfall

Desember sniker seg på, derfor gir vi deg her tips til hele fem ulike adventskalendere som er bra for lommeboken, miljøet og stressnivået.

Nettstedet sortere.no har laget fire ulike adventskalendere du enkelt kan lage selv. Felles for alle er at de er skånsomme mot både miljøet og julestressede foreldre.

Velg en av variantene du også, så blir det mer kos og mindre avfall i familien inn mot jul.

Puslespillkalender

Pakk inn brikkene fra et puslespill så dere kan pusle litt hver dag. Du kan enten kjøpe et ferdig puslespill, eller bestille et puslespill med eget motiv (ekstra stas for pusleren). For å gjøre det ekstra spennende kan dere ha en gjettekonkurranse underveis. Hva er motivet?

Bokstavkalender

Pakk inn en bokstav (eller en bokstavkjeks) hver dag. Bokstavene blir til et ord i løpet av uken. Det kan være en gave eller en opplevelse som for eksempel fås i helgen.

Bildekalender

Skriv ut 24 bilder fra fine små, store opplevelser dere har hatt det siste året. Har du litt ekstra tid – skriv litt om opplevelsen på baksiden av bildene, eller gjør det sammen når bildene åpnes hver dag. Kanskje alle bildene og tekstene kan settes inn i et minnehefte som vokser for hver dag gjennom adventstiden?

Byttekalender

Finn en venn for deg eller barna, og lag byttekalender. Finn frem 24 leker, utstyr eller klær du ikke bruker lenger og pakk de inn. Om du ikke har noen å bytte med – kanskje du kan selge, gi bort eller kjøpe ferdig kalender på finn.no? PS: husk å skrive hvem den passer for og hva den må like, for eksempel "Adventskalender til jente 8 år som liker lego, dyr og blått".

Aktivitetskalender

Vi har laget en adventskalender barna vil huske og ikke kaste. Aktivitetskalenderen fra sortere.no er gratis, fiks ferdig, skånsom mot julestressede foreldre og kommer med glade-barn garanti! Få en stressfri november og en adventstid fylt med moro og tid sammen! Hva med å overraske med filmkveld eller is til dessert? Mer tid sammen og mindre ting gjør godt for både familien og miljøet. Her kan du laste ned kalenderen.