Nå hentes hageavfallet ditt

Mellom 26. april og 7. mai henter RfD hageavfall hjemme hos deg. Nytt i år er at du må bruke gjennomsiktige søppelsekker til hageavfallet.

Temperaturen stiger, hagene blir litt grønnere for hver uke som går og mange benytter tiden til hagearbeid for å bli kvitt vinterens rusk og rask. Hageavfallet tas imot på alle gjenvinningsstasjonene, men enda enklere blir det ved å benytte seg av RfDs årlige hageavfallsinnsamling i uke 17 og 18 (mandag 26. april til torsdag 7. mai). I denne perioden blir hageavfallet hentet på samme dag som mat- og restavfallet ditt. 

Bruk gjennomsiktige søppelsekker

Nytt for ordningen i år er at du må bruke gjennomsiktige og ikke svarte søppelsekker. Det er kun gjennomsiktige plastsekker og papirsekker, og bunter med kvister og greiner, som blir tatt med som hageavfall under innsamlingen. Dette er for at RfD skal kunne kontrollere at sekkene kun inneholder hageavfall, og sørge for at mest mulig kan komposteres og bli til ny jord.

For at renovasjonsbilen skal ta med seg hageavfallet ditt, følger du disse retningslinjene:

  • Kvist og greiner, maks to meter lange, buntes sammen med tau eller hyssing.
  • Bruk tau eller hyssing laget av naturlige materialer – ikke syntetisk tau, ståltråd eller gavebånd. 
  • Bruk gjennomsiktige plastsekker eller papirsekker til å samle løv og lignende (ikke stein og jord). RfD deler ut gratis papirsekker på gjenvinningsstasjonene så langt lageret rekker. Maks fem sekker per husstand. 
  • Hageavfallet skal ikke legges i svarte søppelsekker eller sekker beregnet for innsamling av plastemballasje.
  • Maks tyngde per bunt eller sekk er 20 kilo.
  • Ikke legg annet avfall i eller sammen med sekkene som inneholder hageavfall.
  • Bygningstreverk, store trær og røtter må leveres på gjenvinningsstasjonen.
  • Det er viktig at du legger hageavfallet helt ut til veien der renovasjonsbilen kjører, senest kvelden før innsamlingsdagen.

RfDs nettsider kan du lese mer om årets innsamling av hageavfall.