Hopp til innhold

Østlandsutstillingen til Store Gilhus gård

Videoperformance: Kunstner Elise Nohr er en av fire kunstnere som skal stille ut på Store Gilhus gård under Østlandsutstillingen
Store Gilhus gård er i år en av arenaene for Østlandsutstillingen. Fire kunstnere skal stille ut i røffe og rå lokaler på låven fra lørdag 25. mars til 14. mai 2023.

Buskerud kunstsenter i Drammen er vertskap for den tradisjonsrike Østlandsutstillingen med Store Gilhus gård i Lier og den gamle godsterminalen Godsen i Drammen som satelittarenaer.

Årets utstilling viser 34 kunstnere som gjennom sine arbeider tar for seg flere samfunnsaktuelle temaer.

Fire av dem blir å se på Store Gilhus gård fra 25. mars til 14. mai 2023.

Røffe lokaler

Nina Guzman Toft, rådgiver for kultur og fritid i Lier kommune, forteller at de fire kunsterne som stiller ut på gården har verker som egner seg i litt røffe og rå lokaler. For låven fremstår ikke akkurat som et kunstgalleri ved første øyekast.

Elise Nohr er en av kunstnerne som skal stille ut på låven. 

Hun synes det er spennende å få stille ut i et utradisjonelt kunstgalleri. 

 – Det synes jeg er veldig artig. Det er fint med et rom som ikke er så tilrettelagt for da må jeg tilpasse meg. Det er utfordrende, og det kler dette verket, sier Nohr. 

Hun skal vise frem en performancevideo hun selv spiller i. Hun kommer også til å ha en performance på stedet. 

Samtidskunst

Kunstnerne Erle Saxegaard, Elise Nohr, Jon Gorospe og One Austeja Maldonyte har fått hvert sitt rom på låven. Det skal vises keramikk, videokunst og skulpturinnstallasjoner. 

Østlandsutstillingen er en årlig, juryert landsdelsutstilling som viser og formidler samtidskunst i de fire østlandsfylkene Vestfold og Telemark, Innlandet, Viken og Oslo.

Det er fri innsendelse til utstillingen og verkene blir vurdert av en fagfellejury der flertallet av juryens medlemmer er hentet fra Østlandets kunstnerorganisasjoner.

På åpningsdagen lørdag 25. mars kan du få møte kunstnerne. Ellers er utstillingen åpen hver lørdag og søndag, klokken 12.00-16.00 fra 25. mars til 14. mai.