Rivestart på sykehustomten

Rivestart på sykehustomten på Brakerøya i Drammen
Gravemaskinene er i full gang med rivearbeidet på sykehustomten på Brakerøya.
For å rydde plass til det nye sykehuset på Brakerøya skal 30 bygninger rives i løpet av våren og sommeren. Denne uken ble rivestarten markert.

Det fysiske startskuddet for byggingen av det nye sykehuset på Brakerøya i Drammen gikk på mange måter denne uken.

Tirsdag 7. mai inviterte Sykehusbygg til en markering der gravemaskinene startet rivingen av det første av 30 bygg som skal bort i løpet av de neste månedene.

100.000 tonn

Byggene som rives utgjør 100.000 tonn masse (betong og tegl), og det planlegges gjenbruk av 36.000 tonn for oppfylling på tomten. Dette tilsvarer 2.000 lastebillass.

Målet er at rive- og oppryddingsarbeidet på tomten er ferdig i midten av oktober, slik at byggingen kan starte i midten av oktober 2019. Dette forutsetter at detaljreguleringen er godkjent både av Lier og Drammen kommune.

Lier-ordfører Gunn Cecilie Ringdal var til stede på arrangementet, og hun gleder seg til nytt sykehus står klar til brukerne i 2025.

Lier-ordfører Gunn Cecilie Ringdal.

- Et viktig prosjekt

- Jeg kjenner det i hele kroppen når jeg ser gravemaskinene står klar til å begynne rivingen. Dette er et viktig prosjekt for utviklingen av Lier og Drammen kommuner, fremholdt Ringdal i sin tale.

Hun la ikke skjul på at hun ser frem til at byggeprosjektet nå kommer i gang.

- Jeg gleder meg masse. Så blir det enda mer moro om seks år, når alt er ferdig og klar til bruk, sa Lier-ordføreren.

Cathrine Lofthus fra Helse Sør-Øst og Lisbeth Sommervoll fra Vestre Viken Helseforetak blåste rivingen i gang.

Startknappen

Det var de to direktørene Cathrine Lofthus (Helse Sør-Øst) og Lisbeth Sommervoll (Vestre Viken helseforetak) som fikk æren av å blåse i gang gravemaskinene som startet rivingen tirsdag.