Hopp til innhold

Markerer skikongens bragder

I år er det 100 år siden skikongen og liung Thorleif Haug tok tre gull under OL i Chamonix. I uke 5 er det flere arrangementer for alle som vil være med å markere Haug-jubileet.  

Thorleif Haug ble født 29. september 1894 på Vivelstadhaug i Lier, og vokste opp på Årkvisla. Han ble regnet som verdens beste skiløper i 1920-årene. I 1924 tok han tre gullmedaljer under de olympiske vinterlekene i Chamonix. 100-årsjubileet skal markeres på flere måter.

Utstilling på Lier bibliotek

Onsdag 31. januar klokken 18.00 kan du få med deg arrangementet «Skikongen Thorleif Haug» på Lierbyen bibliotek. Dette er en åpning av utstillingen av Per Kristian Strand og Stein Styve, basert på det nye billedheftet de har laget om skihelten fra Lier. På utstillingsåpningen kommer Bent Lønrusten for å holde et foredrag om Thorleif Haugs liv og meritter.  

Les mer om arrangementet «Skikongen Thorleif Haug»

Hauern – minneløp

Det tradisjonelle minneløpet «Hauern» arrangeres lørdag 3. februar 2024 med start og mål på Martinsløkka ved Eiksetra. Her kan du melde deg på konkurranseløp på 50 eller 25 km, eller tur- og familieløp på 25 km.  

Les mer om «Hauern» og påmelding 

Minnemarkering i Drammen Børs

Lørdag 3. februar er det minnemarkering for Thorleif Haug i Drammen Børs festlokaler med premieutdeling, foredrag fra Thor Gotaas og Thor Boman-Larsen og minikonsert med elever fra musikklinjen på St. Hallvard videregående skole.

Les mer om minnemarkeringen i Drammen Børs

Familiedag - Lille Thorleif skilek

Søndag 4. februar fra klokken 11.00 er det familiedag ved Haugstua på Årkvisla. Dette blir en familiedag med masse skilek, quiz, sceneshow og servering i ekte OL-stil. Gratis buss og utlån av ski og akebrett fra BUA Lierbyen klokken 10.00. 

Meld deg på gratis buss til familiedag på Årkvisla