Trenger du som barn eller ung noen å snakke med?

Noen dager kan være tyngre enn andre og da kan det være fint å snakke med noen. Her finner du en oversikt over tilbudene i Lier og andre tjenester du kan kontakte hvis ting er eller føles vanskelig.

På lik linje med vår fysiske helse må vi også ta vare på vår mentale helse. Noen ganger er det vanskelig å håndtere ting alene, og da er det viktig å vite at det er mange som vil og kan hjelpe deg.

I oversikten under har vi samlet kontaktinformasjonen til ulike tilbud for deg som er barn eller ungdom og kanskje trenger å snakke med noen.

 

Helsestasjon for ungdom i Lier er et gratis tilbud for deg som er mellom 13 og 26 år. På helsestasjon har de taushetsplikt og du trenger ingen timebestilling for å benytte deg av tilbudet. Har du spørsmål rundt prevensjon og seksualitet, kropp og helse, tanker og følelser, rus eller skole, utdanning og jobb kan du komme innom eller ringe hit.

Telefon: 93 29 61 48
E-post: ungdomshelsestasjonen@lier.kommune.no

Følg med på Facebook-siden til helsestasjon for åpningstider i ferien

 

Ungdomshuset V2 i Lier er et tilbud for ungdommer fra de begynner på 8.trinn til de er 26 år. Her kan du henge med gamle og nye venner, spille instrumenter, se på film, spille spill og mye annet gøy. Det jobber også voksne her som er vant med, og glad i, å snakke med ungdom om alt mellom himmel og jord.

I sommerferien har V2 åpent fra mandag til torsdag klokken 12.00 og 18.00.

Her finner du mer informasjon om Ungdomshuset V2

 

Barneverntjenesten har ansvar for å sikre barn og unge trygge og gode oppvekstsvilkår, de skal også gi barn nødvendig hjelp og omsorg til rett tid. Barnevernet kan du ta kontakt med hvis du har det vanskelig hjemme, eller om du er bekymret for hvordan noen du kjenner har det hjemme.

Du kan kontakte barnevernet selv om du er usikker på om det du opplever eller forteller om er alvorlig nok til at barnevernet må gjøre noe med det. Barnevernet vil høre på det du forteller, og vurdere hva som skal gjøres videre.

Kontaktinformasjon og åpningstider finner du på denne siden

 

Samtaletilbudet Kors på halsen fra Røde Kors er et gratis og anonymt samtaletilbud der barn og unge kan snakke om det de har på hjertet. Her er ingen tema for store eller for små, og man kan snakke om både det som er bra og det som er dårlig.

Telefonen har åpningstid mandag til fredag fra klokken 16.00 til 22.00 i hele sommer. Chat-tjenesten er åpen fra 14.00-22.00 alle dager.

Telefon: 800 333 21

Her finner du chat-tjenesten 

 

Mental helse og sidetmedord.no er også samtaletilbud der du kan være anonym og snakke med noen om livets utfordringer. De tilbyr også informasjon om hjelpe- og aktivitetstilbud.

Telefonen og chatten er åpen hele døgnet hver dag.

Telefon: 116 123

Chat-tjenesten finner du på denne lenken ved å trykke på den blå boblen nederst i høyre hjørne 

Hos Kirkens SOS kan du snakke om det du vil. Ingenting er for lite eller for stort, her sitter det folk som gjerne vil snakke med deg uansett hva du har på hjertet. Her er du anonym når du henvender deg både på telefon, melding og på chat.

Telefonen er døgnåpen alle dager, og åpningstider for chat-tjenesten finner du på nettsiden.

Telefon: 22 40 00 40

Her finner du mer informasjon og chat-tjeneste 

 

SnakkOmMobbing.no fra Blå Kors er et chat-tilbud der du kan snakke med en trygg voksen anonymt. Her kan du ta kontakt hvis du selv opplever eller har opplevd mobbing, kjenner noen som har blitt mobbet eller om du har mobbet noen selv. Føler du deg utesteng, er ensom, har en klump i magen, får kjipe kommentarer eller om det er andre ting som plager deg kan du chatte med SnakkOmMobbing.

Tjenesten holder sommerstengt fra 11. juli til 24.juli, åpningstider utover dette finner du på nettsiden under.

SnakkOmMobbing.no 

 

Ung.no tilbyr også en egen oversikt over forskjellige andre tjenester du som barn eller ungdom kan benytte deg av. Her kan du også velge tema for det du ønsker å snakke med noen om.

Oversikten til ung.no finner du her