Barne- og integreringsminister Linda Hofstad Helleland (H) besøkte Bua Lier fredag - og i sekken hadde hun med seg pengelovnader på nesten 900.000 kroner!


Barne- og integreringsminister Linda Hofstad Helleland.

 

Det var en god dag for Bua Lier og Bua aktiv fredag 11. mai.

Barne- og integreringsminister Linda Hofstad Helleland besøkte Bua i Lierbyen for å se hvordan den driftes.  Og med selvsyn se hvordan Bua-gjengen i løpet av det siste året har hjulpet svært mange Lier-familier med lån av utstyr.

- Ikke lommeboken som avgjør

Ministeren ble imponert over det hun fikk se og høre i Lier. På tampen av besøket kunne hun offentliggjøre at Bua Lier og Bua aktiv får 850.000 kroner i tilskudd.

- Alle barn skal ha rett til å delta på fritidsaktiviteter. Det skal ikke være størrelsen på foreldrenes lommebok som skal være avgjørende, sa Hofstad Helleland, før hun kunngjorde at Bua får 200.000 kroner og Bua aktiv får 650.000 kroner i støtte fra den nasjonale tilskuddsordningen mot barnefattigdom.

I tillegg får Stoppen sportsklubb 30.000 kroner til prosjektet "Ingen skal stå utenfor".

- En stor anerkjennelse

Ingeborg Rivelsrud er virksomhetsleder for kultur og fritid i Lier kommune, og naturlig nok svært stolt over det gjengen bak Bua Lier har fått til.

- Dette er en stor anerkjennelse for det arbeidet som er lagt ned i Bua Lier siden oppstarten. Det er veldig mange som har "aksjer" i at tilbudet er blitt så utrolig bra i Lier, sier Ingeborg Rivelsrud.

Les mer hos Lierposten (krever abonnement)