Storslagen nyåpning av Annekset

Dagtilbudet for de som har utfordringer innen rus og psykiatri, Annekset, hadde torsdag offisiell åpning i nye lokaler. Brukerne og de ansatte er veldig fornøyd med ny beliggenhet og større lokaler.

Det er tre uker siden Annekset flyttet fra de gamle lokalene i Verkstedveien, men det har tatt tid å flytte og komme ordentlig på plass i huset i Bruveien 5. Torsdag var det duket for offisiell åpning med ordførerbesøk, bløtkake og kaffe.

- Jeg er veldig fornøyd med at Annekset endelig er på plass i nye flotte lokaler. Her får brukerne og de ansatte den plassen de trenger, også har det jo blitt så hjemmekoselig her, sa ordfører Gunn Cecilie Ringdal på åpningsdagen.

Som natt og dag

Med det nye lokalet har Annekset fått flere og bedre rom som tilrettelegger for de helsemessige tjenestene på en helt annen måte enn tidligere. Dagtilbudet tilbyr blant annet rent brukerutstyr, sårstell og opplæring i kameratredning ved overdose til brukerne. Nå har de også fått et mer egnet rom til urinprøvetaking og medisinsk hjelp.

- Det er som natt og dag fra det andre lokalet. Her har vi god plass og bedre fasiliteter til å kunne hjelpe og bistå brukerne på best mulig måte, sa feltsykepleier Camilla Andersen i starten av omvisningen i det nye lokalet.

Donerte ting og gjenstander har de fått et eget hvelv til, her er det alt fra kopper og kar til lamper og tepper. Gjenstandene deles ut gratis til brukere som skulle ha behov. Storstuen gir mulighet til å kunne samles med god plass til alle. Annekset har også et helt eget rom hvor man kan hvile ut hvis det er behov.

- På Annekset føler vi oss sett og ivaretatt. Det er så godt å ha et sted man kan komme til hvis man trenger hjelp eller om man bare vil slappe av. Det gamle lokalet var ganske lite og trangt, så det er kjempedeilig å være på plass på nytt sted. Her føler vi oss hjemme, forteller Gry Johansen Grønnerød som er bruker på Annekset.

Omsorg og sosiale aktiviteter

Annekset tilbyr sosial tilhørighet, måltider og feltpleie to dager i uken for mennesker med utfordringer knyttet til rus og psykiatri. Åpningstidene er 11.30 – 15.00 hver mandag og torsdag. Lavterskeltilbudet har stor verdi for brukerne, både med den hjelpen de får og det sosiale fellesskapet Annekset legger til rette for.

- Dette har vi virkelig fortjent. Alle brukerne, uavhengig av hva de har utfordringer med, skulle ønske Annekset var åpent flere dager i uken, meddeler Gry Johansen Grønnerød.

Det går mye i kortspill og gode samtaler forteller brukerne. Med større gulvplass og romsligere stue er det tilrettelagt for enda en aktivitet, bløtkaken og kaffen står nemlig ikke plassert på et hvilket som helst bord på åpningsdagen.

- Jeg er veldig fornøyd med at vi har fått plass til et ping-pong bord her. Det kommer vi nok til å bruke mye fremover, forteller en av brukerne.

Videre beskriver brukeren åpenhjertig viktigheten av Annekset.

- Annekset gjør en enorm forskjell for folk, meg inkludert. Det er veldig mye omsorg her både fra de andre brukerne og fra de fantastiske og flinke folka som jobber her. Vi trenger dette stedet.