Ung og kreativ? Meld deg på UKM

Ungdomsfestivalen Ung Kultur Møtes (UKM) går av stabelen 12.mars på Lier kulturscene. Er du en kreativ sjel mellom 10 og 20 år og har lyst til å være med på årets største ungdomsarrangement? Da må du melde deg på før fristen 4.mars.

Det eneste kravet som stilles for å melde seg på som deltager på UKM er at man har tilhørighet til Lier kommune, enten ved at man bor eller går på skole her. Du kan melde deg på til sceneopptreden, kunstutstilling eller som arrangør. Her kan du få mer informasjon og melde deg på UKM 2022.

UKM festivalen 12. mars er åpent for publikum.

- Vi håper mange finner veien til Lier kulturscene denne lørdagen for å se på alle de dyktige og kreative lierungdommene, sier arrangementsansvarlig Ingvild Bergum Berget.

Store kreative muligheter

På UKM ønskes alle kulturelle og kreative uttrykk velkommen. Kunstutstillingen har tidligere vist alt fra Minecraft-byer til malerier, fotografier og skulpturer. Scenebidragene foregående år har gitt publikum vakker, kul og rocka musikk, sang, dans og lysshow. Her er det kun kreativiteten som setter grenser. 

Ved å melde seg på som arrangør får man et innblikk i hvordan det er å sette opp et arrangement, med opp- og nedrigg. Arrangørene kan også være med i mediegruppe, der de kan ta bilder og lage film under arrangementet. En av de viktigste oppgavene arrangørene har er å være artistverter. I rollen som artistvert følger de ungdommene som skal av og på scenen, og skaper god stemning og trygghet hos deltakerne.

- Det beste med UKM er at man er sosial på en helt annen måte enn vanlig, det er en skikkelig hyggelig opplevelse, sier Fredrik Alsos (15) som har vært med som arrangør flere år på rad.

Ane Hauger (13), Philip Gustavsen (15), James Henry (21), Maja Piechocka (14), Fredrik Alsos (15) og Lilly Iversen (14) har alle meldt seg på UKM. De gleder seg til både det sosiale og å få oppleve de andre deltakernes bidrag.

Maja har deltatt tidligere og hun skal i år igjen gi oss rocka gitarspilling.

- Meld deg på med en gang, du kommer aldri til å angre på at du blir med på UKM. Når man gjør noe man liker, og er sammen med hyggelige folk, vil alt stresset man kanskje kjenner på bli borte, sier Maja og gjengen på V2 som er helt enige om at dette er årets happening.

Eget husband

Arrangementet er et samarbeid mellom Ungdomshuset V2 og Lier kulturskole. 

- UKM Lier skal være en festivalhelg der kreativ ungdom møtes, lar seg inspirere av hverandre og har det gøy sammen, sier Ingvild Bergum Berget.

Nytt av året er at UKM har fått på plass et eget husband. Som deltager kan man derfor få muligheten til å fremføre sin sceneopptreden sammen med flinke musikere. Bandet er lokalt satt sammen gjennom et samarbeid mellom ansatte og veiledere på kulturskolen og V2.

Viktig kulturarena for ungdom

UKM er årets største ungdomsarrangement i Lier. Koronarestriksjonene gjorde at UKM 2021 ble avholdt utendørs med antallsbegrensninger. Tross restriksjonene ble fjorårets festival en stor suksess, men i år gledes det allikevel til enda flere i publikum.

På landsbasis er UKM den største kulturarenaen for ungdom, med over 25 000 deltakende ungdommer fordelt på 350 lokalmønstringer. UKM har som mål å synliggjøre ungdommens kulturelle aktivitet og bidra til mer ung kultur i lokalsamfunnet.

Mer informasjon om UKM 2022 og billettpriser for publikum