Hopp til innhold

Landbruksnæringen i Lier

Kunnskap om hva som må til av arbeid og ressurser for å produsere mat her i landet, tror vi vil gi større respekt for både verdikjeden og for produktene vi finner i butikken.

LierLøftet ønsker å gi innbyggere og matnæringene et innblikk i det mangfoldige Lierlandbruket og hva produsentene må legge ned av arbeidstid og kostnader for de ulike matvarene.

Hva er "oppskriften" på en liter melk, en agurk, et jordbær, et eple, et stykke storfekjøtt, et lammelår og en brokkoli? Hvordan ser en bondes "handleliste" ut når man skal lage en agurk her i landet? Hva produseres hvor og av hvem akkurat her i Lier? 

Dette og mye mer vil presenteres i LierLøftet-utstillingen på Store Gilhus gård, 13.september til 9 oktober 2022.

Her finner du oversikter, grafer og statistikker om arealressursene skog-, jord- og landbruk i Lier

 

Kunnskap om hvem og hva som står bak produktene vi finner i butikken tror vi gir respekt for både verdikjeden og for selve produktet.

Vi løfter frem de mange produsentene i Lier og gir dem et ansikt. Liungene vil her bli litt bedre kjent hva som kreves av energi og ressurser for å produsere matproduktene.

Her kan du få et innblikk i produktreisen og hva må til for at Lier-maten skal komme fra jord til bord.

Siden oppdateres med spennende innhold etter hvert!

Tilbake til LierLøftet