Hopp til innhold

LierLøftet

Vi ønsker å gi lokal matnæring et klimaløft. Matsvinn er en felles utfordring for hele verdikjeden, og det vil være LierLøftets hovedfokus.

Prosjektet vil løfte frem lierbøndene, og det de er spesielt gode på, nemlig produksjon av smakfull, trygg, sunn, kortreist og klimavennlig høykvalitetsmat.

Vi vil også løfte frem de mange mataktørene vi har i Lier ved å presentere deres klimaomstillingsarbeid. Hva de gjør for å redusere matsvinn og klimagassutslipp i dag, og hvilke klimaambisjoner de har for fremtiden.

Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt. Mange gjør allerede litt, men alle kan gjøre mer for å hindre at spiselig mat havner i søpla.

Tenk om alle liunger kunne gi hverandre løfter om å bli flinkere på å hindre matsvinn. Bli med på LierLøftet!

Tilbake til Klimaomstilling i matnæringen

Jordbærjente.jpg


Salatåker - Jon Gunnar Swang.jpg

Næringsliv

Les mer om lokale matprodusenter i Lier innenfor foredling, distribusjon og dagligvarebutikker, samt aktører som gjenvinner matavfall, komposterer og håndterer emballasje fra matvareindustri og produksjon.

Poteter.JPG

Landbruk

Her kan du lese mer om det mangfoldige landbruket i Lier som produserer smakfull, trygg, sunn, kortreist og klimavennlig høykvalitetsmat.