Du får innkalling når det er din tur

Viktig beskjed til alle liunger: Lier kommune vil bruke tjenesten helsenorge.no for å kalle inn til vaksinasjon mot korona. Det betyr at du ikke trenger å sette deg på venteliste.

- Du kan være trygg på at du får innkalling når det blir din tur, sier Heidi Kristin Ringstad, prosjektleder for vaksineringen. 

Lier kommune har tidligere kommunisert at liunger som ikke bor på sykehjem etter hvert skal sette seg på venteliste for koronavaksinen. Slik blir det imidlertid ikke. Kommunen vil bruke helsenorge.no, slik at prosessen rundt innkalling skal bli så enkel som mulig.  

Slipper venteliste 

Lier kommune vet at mange av innbyggerne er kjent med helsenorge.no fra før.   

- Når vi bruker helsenorge.no slipper man å sette seg på venteliste for koronavaksine. Dette er et trygt innkallingssystem, forteller prosjektlederen.   

Du får innkalling 

Har du folkeregistrert adresse i Lier kommune blir du nå tildelt en time når det er din tur. Bor du i Lier, men har folkeregistrert adresse i annen kommune, får du tilbud om vaksinen der.   

Innkallingen kommer i tjenesten helsenorge.no. Der må du takke ja eller nei til timen, eller si fra hvis tidspunktet ikke passer. Da blir du kalt inn på nytt senere. Vær oppmerksom på at du ikke kan velge tidspunkt selv. Det er ikke sikkert at du får time samtidig som andre i husstanden din.    

Har du ikke BankID, eller ikke får til å bruke helsenorge.no, vil kommunen kontakte deg ved hjelp av SMS, telefon eller brev. På www.lier.kommune.no/koronavaksine kan du lese mer om hvordan dette vil foregå.   

Vaksineringen i Lier  

Lier kommune har så langt mottatt 135 koronavaksiner. Disse har blitt satt på beboere ved sykehjem og prioritert helsepersonell. De neste to ukene får vi til sammen 220 vaksiner. Sykehjemsbeboere vil være ferdig vaksinert i løpet av uke 4.   

- Det betyr at det nærmer seg vaksinering for øvrige innbyggere over 85 år. Jeg oppfordrer derfor pårørende til å følge ekstra godt med på informasjon fra kommunen og snakke med sine i tiden som kommer, sier Heidi Kristin Ringstad. 

Kommunene har ulike prosesser for vaksinering. Derfor er det viktig at du følger med på informasjon fra Lier kommune.   

Følg med på www.lier.kommune.no/koronavaksine for oppdatert informasjon om vaksineringen.