Hopp til innhold

Åpen dag for psykisk helse

Tirsdag 10. oktober 2023 er Verdensdagen for psykisk helse. I Lier kommune ble den markert med åpen dag hos Frisklivssentralen.

Årets kampanje for Verdensdagen for psykisk helse oppfordrer til å gjøre våre viktigste møteplasser mer inkluderende. Og årets tema for dagen er: Vi trenger å høre til.

Et sted å høre til - en møteplass for flere liunger, er Lier frisklivssentral. Her var det åpen dag tirsdag. 

- Det har vært ekstra godt oppmøte på trening i dag. Jeg har hørt at flere allerede har snakket om å ta en lunsj eller kaffekopp sammen etter trening, så det er ekstra godt å høre på en dag som dette. Det er så fint med det sosiale fellesskapet her, sier Annette Rud, frisklivsveilder og veilder for mental sunnhet i Lier kommune. 

I fantastisk høstvær hadde en sprek og blid gjeng samlet seg utenfor Fosshagen for gruppetrening. Gruppetreninger er bare en del av tilbudet til Lier frisklivssentral. Det er for deg som ønsker å endre levevaner til det bedre, enten det dreier seg om kosthold, mental sunnhet, fyskisk aktivitet, tobakk eller alkohol. 

Her kan du lese mer om Lier frisklivssentral

Stand

I tillegg til åpne gruppetreninger bød den åpne dagen tirsdag på stand på Fosshagen. Her kunne de oppmøtte gjøre seg kjent med mange tilbud og andre møteplasser i Lier kommune.

- Det er veldig gøy å se at det er så mange flotte samarbeidspartnere som stiller opp og har et ønske om å markere denne viktige dagen, sier Rud. 

Flere markeringer fremover

Selv om selve verdensdagen er tirsdag 10. oktober, er det markeringer gjennom ukene 39-42. 

I Lier kommune venter for eksempel to spennende foredrag på Lier bibliotek, som også er en del av markeringen av verdensdagen.

Arrangementene er samarbeid mellom Norske kvinners sanitetsforening, Bua Lier, Lier kulturscene, Lier frivilligsentral og Lier frisklivssentral.

Les mer om markeringene av verdensdagen for psykisk helse her