Kulturprisen går til Dag Frode Gulsrud

I år går Lier kommunes kulturpris til Dag Frode Gulsrud fra Sjåstad. Han mottar prisen på bakgrunn av sitt engasjement for Sjåstad samfunnshus og ungdomsklubben på Sjåstad.

Hvert år deler Lier kommune ut 10.000 kroner og et diplom til en person eller en organisasjon/institusjon som har utmerket seg innen kulturlivet i bygda.

I år er det 49 år gamle Dag Frode Gulsrud som får prisen. Mange kjenner han som leder og ildsjel for Sjåstad samfunnshus og ungdomsklubben på Sjåstad. Han sitter også i kulturrådet i kommunen og er generelt engasjert i kommunen sin. 

– Jeg ble litt satt ut da jeg fikk beskjeden. Jeg forventet det ikke, men jeg setter stor pris på det, sier Gulsrud.

Fire generasjoner

Begrunnelsen for tildelingen er at han framstår som en typisk ildsjel som engasjerer seg bredt i lokalsamfunnet, og har gjort det over mange år. 

I 2012 tok privatpersoner med Gulsrud i spissen over driften av Sjåstad samfunnshus, som siden den gang har blitt pusset opp og fylt med liv. Her er det ofte arrangementer for barn og ungdom, og til og med voksne kan benytte seg av ulike tilbud her. 

– Min bestemor har vært med her på samfunnshuset siden 60-tallet. Så min far, og så meg. Så med sønnen min er vi fire generasjoner som har et forhold til samfunnshuset, forteller han. 

Fortsetter som før

49-åringen bor på Sjåstad med familien og jobber som lærer på Gulskogen skole. Han har ingen planer om å gi seg som leder for samfunnshuset og ungdomsklubben ennå, selv om barna hans egentlig har vokst ut av ungdomsklubben.

– Nei, jeg fortsetter. Jeg synes dette er gøy, sier han. 

Kulturprisen vil bli delt ut på en kulturkveld arrangert av Lier kommune, trolig i november. Kulturkvelden er åpen for alle. Det kommer mer informasjon etter hvert.

Her kan du lese mer om Kulturprisen i Lier kommune