Kulturskolen åpner igjen delvis

Rektor Frøydis Rui-Rahman ønsker elevene delvis velkommen tilbake til kulturskolen fra mandag 23. november. Undervisningen vil i hovedsak foregå i kulturskolens egne lokaler på Stoppen.

Revideringen av Lier kommunes forskrift om smitteverntiltak gjør at kulturskolen kan åpne delvis igjen for undervisning med fysisk oppmøte.  

Dette åpner det for nå

Forskriften åpner for følgende og gir disse føringene:

  • Undervisning en-til-en for 1.-7. klasseelever inne. Merk: Elever som tilhører en skole som er på rødt tiltaksnivå, skal ikke komme til undervisning på kulturskolen. (Per nå er barneskolene i Lier på gult nivå).
     
  • Det er foreløpig regelen om to meter avstand som gjelder dersom undervisningen foregår inne og er stillesittende eller stående. 

  • For bevegelsesfagene dans og teater gjelder regjeringens bestemmelser om unntaket for enmetersregelen.

  • Lærere i fag der eleven står eller sitter, men som må bevege seg nærmere elevene enn to meter, skal bruke munnbind. 

  • Ingen venting skjer inne. Foresatte skal ikke inn i lokalene i det hele tatt og elever venter ute eller kommer rett til undervisning.  

God nyhet  

Kulturskolens egne smittevernrutiner gjelder ellers som før og Folkehelseinstituttets smittevernregler må følges. Hjemmene blir kontaktet av hver enkelt lærer per e-post med detaljer. 

- Vi er over 700 elever og 24 lærere, så det er mange som blir glade nå, sier rektor Frøydis Rui-Rahman.  

Hun ønsker samtidig å takke Lier IKT, elever og foresatte for flott samarbeid om den digitale undervisningen.  

- Ungdommene i Lier får smøre seg med tålmodighet for deres undervisning vil fortsette digitalt til ny beskjed kommer. Men dette klarer vi sammen, sier kulturskolerektoren.