Hopp til innhold

- En god veileder gjør overgangen lettere for nyutdannede lærere

Marie Moholt er nyutdannet lærer og stortrives i ny jobb på Gullaug skole i Lier.
Marie Moholt (25) er glad for veilederordningen på Gullaug skole. Som nyansatt lærer var det gull verdt for henne.

På Gullaug skole har de en ordning med en dedikert veileder for nyansatte lærere.

Marie Moholt starter i jobben som lærer på Gullaug skole i august 2018 – og er glad for den gode hjelpen hun har fått fra veilederen.

- Jeg var ferdig utdannet lærer i vår etter fire studieår i Drammen. Jeg søkte flere jobber og var aktuell også for en jobb i Drammen, men valgte jobben på Gullaug skole i Lier etter å ha besøkt skolen. Jeg fikk et godt inntrykk og takket ja da jobbtilbudet kom samme dag, forteller Moholt, opprinnelig fra Bærum, men nå bosatt i Drammen.

Skummelt og spennende

Marie jobber som kontaktlærer på 5. trinn sammen med en annen lærer. Hun har kontaktlæreransvar for 16 elever.

- Å gå fra en tilværelse som student og rett til en jobb som kontaktlærer kan være både skremmende og spennende. Du må lære deg mye veldig fort. Heldigvis har jeg fått god hjelp og jobber tett på team sammen med veilederen min. Jeg liker den ordningen, da har jeg alltid noen jeg kan spørre om alt mulig og få gode råd og tips. Det er veldig betryggende. På den måten unngår du å få litt «praksis-sjokk». Overgangen blir lettere, forteller Marie Moholt.

LES OGSÅ: Lierskolen - et fundament for livet og springbrett til verden 

Liten skole med godt miljø

25-åringen er godt fornøyd med valget av arbeidsplass. Gullaug skole ligger midt mellom Lierelva og Drammensfjorden med kort vei både til fuglereservat og strandområder. Det er busstopp rett utenfor skolen, og under to kilometer til Lier stasjon. Med bil er det cirka seks kilometer å kjøre – enten du kommer fra Drammen sentrum eller Lierbyen. Skolen har 230 elever og 30 ansatte.

- Jeg kjører til jobb på et kvarter. Så det er veldig sentralt. Jeg liker at skolen er liten. Det er et veldig godt miljø her, både blant barna og de ansatte. Jeg trives veldig godt, smiler Marie Moholt.

SJEKK UT LEDIGE STILLINGER I LIER KOMMUNE

Fine uteområder

Uteområdene til Gullaug skole er flotte – med to nye uteskoleanlegg. En av dem har bålplass, fotballbaner, parkouranlegg, lekeområder med husker og sandkasser og ikke minst en egen «jungel», som styres etter egne lover og regler.

- Elevene leker mye ute, både fotball og andre aktiviteter. Det er lett å akvitisere dem når vi har så flotte muligheter rett utenfor skoledøren, sier Marie Moholt på Gullaug skole.

LES OGSÅ:

AKTUELLE LENKER: