Hopp til innhold

God start på det nye skoleåret for Lier kulturskole

Lier kulturskole har vind i seilene og gleder seg til et nytt skoleår - her er rektor Frøydis Rui-Rahmans entusiastiske tanker om oppstarten.

Lier kulturskole fikk en rammeøkning over budsjettet da politikerne vedtok Handlingsprogrammet 2021-2024 som kom overraskende på og som ble ønsket svært velkommen av både lærere, elever og foresatte. Rammeøkningen var øremerket økt kvalitet i musikkundervisningen og har resultert i at instrumentalopplæringen i kulturskolen kan øke fra 20 minutter til 25 minutter per elev, alene eller sammen med andre, fra i høst.

På musikkterapi er timeressursen på 30 minutter per elev og på fagott og obo også. Sistnevnte er undervisning som kjøpes av Asker kulturskole. På denne måten harmonerer organiseringen av kulturskoleundervisningen på musikk med nettopp Asker fra høsten.

I kunstfag undervises det i halvannen til to timer per gruppe avhengig av fag og alder og i dans og teater undervises det i 45 minutter til 2 timer per gruppe avhengig av nivå.

Takker politikerne for støtten

- Vi er svært takknemlige for at politikerne ser oss og satser på utviklingen av kulturskolen. Vi ble veldig glade da vi fikk vite om denne rammeøkningen i desember og har vært grundige i prosessen med å omstille oss til den nye hverdagen. Det har vært viktig for oss å sørge for at dette ikke betyr en nedgang i antall elevplasser i populære fag som piano og gitar der det fortsatt er ventelister for å komme inn, forteller rektor Frøydis Rui-Rahman, og legger til:

- Den nye timeressursen betyr mye for hver enkelt musikkelev og for kulturskolen som helhet, og spesielt betyr det mye for de som må starte timen med å stemme instrumentet sitt eller for de som har en drøm om å satse på musikken som en karrierevei. Vi har jo også musikkfordypning, som særlig motiverte elever kan søke på, men det tar ofte tid før en elev kommer dithen at han/hun er klar for å søke seg inn på det programmet. I fordypningen er timeressursen nå på 40 minutter per elev.

Hun legger videre til at de særlig i koronaperioden har sett at 20 minutter er for knapp tid når du også skal legge inn smittevernrutiner i undervisningstiden.

Fremdeles noen ledige plasser

Kulturskolen starter alltid elevopptak for neste skoleår i mai/juni, men i år fortsetter opptaket utover i august. Dette fordi det er ledige plasser på enkelte fag fortsatt - særlig på dans og keramikk som ble vanskelige fag å undervise i på en tilfredsstillende måte i fjor grunnet koronasituasjonen.

Er du interessert i å lære deg å spille på et instrument, gå i korps, danse, spille teater, tegne/male, lage keramikk eller synge, så kan det altså fortsatt være en ledig plass til deg ved kulturskolen. Nytt av året er dansepartiet Tik Tok for elever fra 5. til 7. klasse på onsdager fra klokken 18.00 til 19.00. Søk plass her: Påmelding - Lier kulturskole.

Kulturskolen starter den ordinære undervisningen fra og med 30. august i år siden grunnskolen starter først 19. august, men de som skal være med på Historien om Hallvard jobber med den hver dag fra 22. august til premierestart.

- Kom gjerne å se forestillingen på Lier Bygdetun 28.-30. august, sier Rui-Rahman.

Mer informasjon om kulturskolen og hva de har å tilby finner du her: Kulturskolen - Lier kommune

Du kan også følge kulturskolen på Facebook eller Instagram.